“Cítím se dobře a těším se na hřiště“ říká v rozhovoru Tim Jenko Bogdanič

Nedávno jsme si v rozhovoru představili naší zahraniční posilu na pozici pivota. Nyní přináším rozhovor s druhým zahraničním legionářem v lovosických barvách. Tim se připojil do tréninkového cyklu už v letní přípravě, bohužel se léčil z nepříjemného zranění, které ho připravilo téměř o polovinu základní části sezóny.

Nyní je však fit a budeme ho moci sledovat v jeho prvním utkání na domácím hřišti proti Karviné. Svůj debut si odbyl v nepovedeném zápasu v Zubří a v týdnu ve Vsetíně vyběhl na hřiště podruhé.

Tim Jenko Bogdanič je levoruký házenkář slovinské národnosti, který přišel z mistrovské Plzně. Bude vytvářet tandem s Pepou Jonášem na pozici pravé spojky. Stejně jako v případě Sergeje u něj není jazyková bariéra problém. Během působení v Plzni se naučil velmi obstojně česky.

Protože ve zmiňovaném utkání v Zubří nebyl k dispozici video přenos, tak ho zřejmě většina uvidí poprvé v akci tuto sobotu a to je důvod jít konečně s kůží na trh v podobě rozhovoru.

Tebe na dlouho vyřadilo zranění, co ti bylo a jak se teď cítíš?

Měl jsem přetrženou achilovku. Rehabilitace a pauza byla opravdu dlouhá, ale konečně se cítím dobře a těším se na hřiště.

Tvoje premiéra v dresu Lovců skončila vysokou prohrou v Zubří, jak bys zhodnotil tohle utkání?

K tomu utkání moc nevím co říct. Měli jsme špatný začátek zápasu a už se nám to nepodařilo do konce utkání změnit. Uděláme vše pro to, aby už se to neopakovalo.

Jaká je tvoje házenkářská kariéra, kde si působil před příchodem do Lovosic?

V podstatě většinu své kariéry jsem byl ve Slovinsku ve dvou klubech. RD Slovan and RD Urbanscape Loka. Před příchodem do Lovosic jsem byl dva roky v Plzni.

Jak se ti líbí v Lovosicích?

Libí se mi tu. Všichni mi hodně pomohli se zabydlením a adaptací na nové prostředí.

Libí se ti herní systém našeho týmu?

Myslím si, že se to hodí k mému stylu hry, takže se mi líbí.

Jaké máš ambice v letošní sezóně?

Udělat lepší výsledky než v předešlých sezónách.

Jaký je největší rozdíl Lovosic oproti Plzni, kde si hrál před námi?

Je tu velký rozdíl skoro ve všem. Hrají se tu jiné obranné i útočné systémy. Tréninková zátěž je velmi podobná, ale rozdíl je v taktice, protože jak jsem říkal, každý hraje jiným stylem.

Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo?

Masové lasagne.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,