Oslavy lovosické házené skončily vítězstvím domácích

Před více než tisícovkou diváků zahájili Lovosice a Frýdek-Místek házenkářskou sezónu. Oba dva body z utkání berou domácí.

Extraliga mužů:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
35:28 (16:14)

V Lovosicích od pátku probíhal Házenkářský festival, kde měřilo síly spoustu tuzemských celků v několika kategoriích. Součástí této události je pravidelně sobotní utkání domácích Lovců, kterým se tentokrát postavil hostující Frýdek-Místek. K této příležitosti se lovosičtí rozhodli zavzpomínat na památnou sezónu 2010/2011, kdy se jim povedlo uhrát historicky první stříbrnou medaili. Do posledního zápasu sezóny dokonce vstupovali s nadějí zisku zlatých. Bohužel pro ně, v souboji o první místo v soutěži pražskou Duklu nepřehráli. Přesto se jedná o historicky významný den, kdy lovosická hala Chemik nebyla schopná pojmout všechny diváky, kteří přišli utkání sledovat. Dvě hodiny před začátkem se plnila hala domácími příznivci v bílém, kteří rozpoutali tzv. Bíle peklo!

Sobotní duel nabídl od samého začátku pohlednou házenkářskou bitvu. Domácí však byli po celý průběh utkání o krok lepším týmem. Z kompaktně fungující obrany dokázali plynule přecházet do rychlých protiútoků, kterým hostující Frýdek-Místek nedokázal dlouhodobě vzdorovat. Ačkoliv se jednalo o vyrovnané utkání, Lovosice byli po celý jeho průběh lepším celkem, proto rozdíl ve skóre postupně narůstal až na rozdíl sedmi branek.

Lovci vstoupili do nové sezóny přesvědčivým výkonem a sklidili zasloužený potlesk ve stoje. Co na tom, že na zimním stadionu nejsou téměř místa k sezení, tentokrát to bylo zasloužené. Do bujarých oslav se připojili i hráči vzpomínaného týmu, se kterými si společně střihli vítězný popěvek.

Sestavu a statistiky z utkání můžete prostudovat na webu:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/extraliga/detail/zapas/304a24cc-9135-4a2b-b213-71f6ec2af378

V sobotu 11.9. v 11:30 zajíždí Lovosice na první venkovní duel do brněnských Maloměřic, které v prvním kole přesvědčivě zvítězili s Hranicemi 30:19.

Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi byli přímo na stadionu, vážíme si toho! Samozřejmě děkujeme všem, kteří nám drželi palce i na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po zápase:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Samozřejmě panuje spokojenost, jak s předvedenou hrou, tak s výsledkem. Jsem rád, že v této vynikající atmosféře, která je v posledních letech součástí tohoto utkání se nám podařilo uhájit neporazitelnost. Já jen doufám, že energii, kterou jsme dnes získali, dokážeme udržet, co nejdéle a přeneseme si jí do dalších utkání.“

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Věřili jsme si na lepší výsledek, to se nepovedlo, takže cítíme zklamání. V týdnu nás trápily zdravotní potíže u několika hráčů, což bylo trochu znát, nicméně Lovosice vyhráli zaslouženě. Pokud dostaneme 35 branek nemůžeme vyhrát, na venkovním hřišti už vůbec ne. Ve chvílích, kdy jsme cítili šanci se dotáhnout stál proti nám výborně chytající Honza Hrdlička, který v důležitých momentech vyčaroval nějaký parádní zákrok, kterým dodal sebevědomí zpátky domácím. Utkání mělo výbornou atmosféru. Gratulujeme do Lovosic a my se musíme připravit na další zápas.“