Minižáci odehráli první soutěžní turnaj v Bílině

V neděli 19. září 2021 zahájila prvním turnajem série deseti turnajů kategorie miniházené (4+1) soutěže Ústeckého krajského svazu házené. Lovosice se účastní dvěma družstvy. Turnaj proběhl na venkovním hřišti v Bílině za poměrně chladného počasí. Na hřišti A byli lovosickým soupeři DHK Most I, Slavoj Děčín, Louny I a Baník Most. Na hřišti B se Lovosice utkali s Louny II, domácí Bílinou, DHK Most II a Strupčice.

Zápasy na hřišti A byly velmi vyrovnané. Lovosičtí v prvním poločase zápasu sice nestačili na dívky z DHK, ale napravili to v poločase druhém a tak byli s výsledkem nakonec spokojeni oba trenéři. Stejně tak lovosičtí sehráli vyrovnané utkání s běhavými kluky z Děčína, ale střelecky byli přeci jen o trochu úspěšnější.  Zápas  s Louny I byl jak na přesýpacích hodinách, chvíli byli lepší Lounští, chvíli Lovosičtí. Jen utkání Lovosice – Baník Most bylo pro Lovosické jednoznačné.

Na hřišti B to měli lovosičtí těžší. V úvodním zápase byli hráči Loun II nad jejich síly.  Potom ve vyrovnaném zápase s domácími se o lepší výsledek připravili nepřesnou střelbou. DHK Most II byl složen ze samých začátečníků a tak byl průběh pro Lovosice příliš jednoznačný. Utkání se Strupčicemi bylo hodně vyrovnané, i když lovosičtí byli přeci jen o krůček napřed.

Turnaj byl poplatný zahájení sezóny. Naprostá většina hráčů všech týmů měla velké problémy se zpracováním míče. Chvályhodná byla snaha všech týmů o osobní obranu. Lovosické kluky je potřeba pochválit za bojovnost, trenéři byli spokojeni s výkonem brankářů, naopak naši střelci měli mušku velmi často vychýlenou.

Na hřišti A hráli: Focke, Bezstarosti, Paur, Dlouhý, Tirpák,  Hopp, Kulhánek

Na hřišti B hráli: Záleský, Kasík, Dryje, Tischler, Miko, Moravcová, Christov

Ing. Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci