Zdroj foto: SHC Maloměřice.

Lovci zbrojí na mamuty

Po prvním kole házenkářské extraligy na sebe narazí aktuálně první s druhým celkem soutěže. Lovosice změří síly s brněnskými Maloměřicemi, které pro někoho možná překvapivě, suverénně přehráli Hranice.

STRABAG Rail extraliga, 2. kolo:

SHC Maloměřice Brno – HK FCC Město Lovosice,
sobota 11. září od 11:30

Už první kolo nejvyšší české soutěže naznačilo, že liga bude nesmírně vyrovnaná. Nové Veselí vyloupilo úřadujícího mistra z Plzně, Zubří bralo oba body z Dukly. Maloměřice poslední dvě sezóny platili spíše za outsidera soutěže, který končil vždy na samém chvostu tabulky. Do letošního ročníku vlétli v úplně jiném rozpoložení, když na domácí půdě smetli Hranice v poměru 30:19, díky čemuž se ujali průběžného vedení ligy!

Majlont do svých řad přivedl velezkušené hráče Hastíka s Dostalíkem. Zejména Viktor Hastík přinesl kýženou kvalitu na pozici střední spojky. Vyniká ve hře 1 na 1 podpořenou chytrými obstřely, na které jsme v našem dresu zvyklý od Honzy Kupy. Podobným stylem hry se prezentuje i Lukáš Koubek, který byl proti Hranicím nejlepším střelcem domácích se šesti zásahy. V barvách domácích najdeme i lovosickou stopu v podobě šikovné spojky Jiřího Havláta a v brance gymnasticky chytajícího Kuby Koňaříka. Oba dva jsou odchovanci Maloměřic, nicméně v minulosti působili několik let v Lovosicích. Lovci si tedy budou muset dávat pozor na hru, která bude založená na trpělivé útočné kombinaci snažící se prosadit do jasných brankových příležitostí a spolupráci s pivotem.

Lovosice přesto platí za favorita duelu a jedou do Brna pro vítězství! Utkání začíná krátce před polednem, proto Lovci vyráží už v pátek po večerním tréninku. Věřme, že Lovci nabrousí oštěpy a brněnské mamuty uženou.

Utkání začíná v brněnské hale v sobotu 11. září od 11:30 hodin. Živě ho můžete sledovat na Tvcom. K dispozici bude samozřejmě také prostřednictvím onlajny.cz.

Budeme rádi, když nás na dálku podpoříte, děkujeme. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář před utkáním:

Martin Hrib, trenér HK FCC Město Lovosice: „Pro mne to bude zajímavý zápas, protože Maloměřicím se povedlo v prvním zápase vysoko přehrát soupeře z Hranic. Očekáváme, že se to odrazí také na jejich výkonu v dalším zápase a dobrou formu budou chtít potvrdit i proti nám. My samozřejmě máme z prvního zápasu přehled, co se dá od soupeře očekávat. Jedeme do Maloměřic potvrdit naši stoupající formu, která se zlepšuje každým dalším tréninkem. Našim cílem je v sobotu rozhodně odjíždět s prvními dvěma body z venkovního hřiště.“

Karel Holubec, pivot HK FCC Město Lovosice: „Nezbývá nic jiného než v Brně navázat na týmovou a tvrdou hru z prvního zápasu s Frýdkem. Největší pozor si musíme dát na souhru s pivotem Dostalíkem a vyvarovat se zbytečným vyloučením. Do Brna rozhodně jedeme s cílem odvést body zpět do Lovosic.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,