Bojovali jsme! Do finále ale postupuje Karviná

Natáhnout sérii do pátého střetnutí se Lovcům nepodařilo. Tři čtvrtiny utkání drželi s favoritem krok, aby nakonec podlehli rozdílem čtyř branek. Karviná tak vybojoval postup do finále, na naše házenkáře čekají boje o bronzovou medaili.

5. utkání Chance Play-off Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
28:32 (14:14), konečný stav série 1:3

Začátek střetnutí o prodloužení série se Lovcům vydařil skvěle. Téměř sedm minut nepovolily Karviné skórovat a za stavu 3:0 si trenér hostí vybíral první oddechový čas v zápase. Ale i po něm se dařilo více domácím hráčům, kteří v 15. minutě vyhrávali 8:4. Během dvou minut pak Karviná dokázala třikrát skórovat a přiblížit se už na 8:7. Domácí házenkáři i nadále drželi vedení na své straně, ale závěr poločasu vyšel lépe hostům. Dvě branky Ondřeje Skalického v předposlední minutě první půle nakonec stanovily i skóre po třiceti minutách a ve druhé půli se tak začínalo od znova.

Druhý poločas přinesl dlouho vyrovnané skóre a to až do 43. minuty (21:21), kdy srovnával pivot Gromyko. Mezi 21. a 22. brankou Lovců, když v obou případech skóroval Jonsson, uběhlo ale dlouhých sedm minut a Karviná toho využila k otočení skóre už na 21:25. Od té doby si hostující tým udržoval dostatečné vedení, i když v závěru mohli Lovci střetnutí ještě zdramatizovat. Za stavu 28:31 (57. minuta zápasu) však domácí hráči dvakrát ve velmi dobré pozici netrefili branku a závěrečné skóre pak pečetili gólem v poslední minutě Patzel na 28:32.

Karviná po vítězství 3:1 v sérii postupuje do finále Strabag Rail extraligy, Lovci si zahrají v sérii o bronz. Oba týmy pak na svého soupeře budou muset počkat do nedělního večera, kdy se v rozhodujícím pátém střetnutí mezi Plzní a Duklou rozhodne o druhém finalistovi soutěže.

Děkujeme všem našim fanouškům za přízeň a podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání:

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Velice dobře jsme do zápasu vstoupili a překvapili Karvinou obranou 1:5. Na tu musel soupeř zareagovat hrou sedm na šest. Kromě prvního zápasu jsme ale jejich hru tímto způsobem nedokázali eliminovat, což je dnes vrátilo zpět do hry a my jsme pak možná ztratili trošku našeho sebevědomí. Přestali jsme hrát v klidu, nestálo při nás ani moc štěstí, když jsme ve druhém poločase nastřelili spoustu tyček. Mrzí mne to, měli jsme to dobře rozjetý a myslím, že jsme mohli sérii protáhnout až do pátého zápasu. Bylo vidět především na našich mladších hráčích, že měli trošku kouli na noze, ale víme, že to v nich je, což nám dokázali i v těch posledních minutách. Míra zodpovědnosti je ale svazovala. Věřím, že takovéto zápasy jim pomůžou do dalších sezón. Nikdy nehráli v mládeži o takové umístění a teď najednou mají bojovat o finále extraligy. Musí si takových zápasů odehrát co nejvíce. Rozhodně jsme odehráli skvělou sérii a nepředvedli jsme žádnou ostudu. O bronzovou medaili rozhodně zabojujeme.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Do zápasu jsme vstoupili katastrofálně, hlavně v obraně. Do dvacáté minuty jsme hráli fakt špatně. Ale ještě do poločasu se nám podařilo hru zlepšit a díky poločasové remíze jsme šli do druhé půle za stavu nula nula. Ve 45. minutě jsme domácí zlomili a navyšovali jsme náskok. Už jsme se nechtěli se sérií vracet do Karviné, tlak by byl obrovský a Lovosice by už neměly co ztratit. Chtěli jsme to dnes ukončit a jsem rád, že se to i když kostrbatě povedlo.“