Vítězství si bere zpět Karviná, srovnává sérii!

Obě domácí tvrze v semifinálové sérii Lovosic a Karviné padly, když se dnes karvinským házenkářům podařilo soupeři oplatit domácí porážku a srovnali stav série na 1:1.

Chance play-off Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
28:31 (17:15), stav série 1:1

První poločas vyšel lépe domácím, dařilo se jim ubránit nejlepšího střelce celé soutěže Patzela, který se kromě sedmiček poprvé ze hry prosadil až ve 28. minutě zápasu. Stejně jako v úvodním utkání se ale dařilo křídelním hráčům, kteří drželi Karvinou po celý zápas ve hře. V první půli to byl Nedoma, po změně stran přidával důležité branky Skalický. Na straně domácích v prvním poločase střelecky exceloval Jonsson, který si připsal hned deset branek, ve druhé půli již ale nepřidal žádnou a v závěru jeho sedmičku vychytal Marjanović, který si tak připsal jeden z klíčových zákroků utkání. Nedařilo se ani křídelním hráčům, z tohoto postu se Lovosice prosadily pouze jedinou brankou.

Úvodní poločas byla hra hodně vyrovnaná, minimální náskok si neustále udržovali domácí a v samém jejím závěru se postaral o vedení 17:15 pro Lovce Trkovský. Lovosice sice hned v úvodu druhé půle navýšili skóre na 18:15, ale mezi 31.-39. minutou byly úspěšné jen jednou a hostující celek toho využil k otočení skóre na 21:19. Ještě jednou se pak Lovcům podařilo získat vedení na svoji stranu (26:25 v 52. minutě), ale v poslední desetiminutovce vyrobili až příliš technických chyb a jistotu ztratili i v proměňování vyložených střeleckých pozic. Za stavu 28:30 neproměnil Jonsson již zmiňovanou sedmičku a brankovou pojistku přidal půl minuty před koncem Patzel, který si i přes ne úplně ideální první poločas nakonec připsal devět branek.

Série se teď přesouvá zpět do Karviné, třetí duel se odehraje na severu Moravy v neděli v 10:15 znovu před televizními kamerami.

Edit neutrálního komentáře pro ČSH: Lovci se rozhodně nemají za co stydět. Předvedli, že Karviná je k poražení, ale je potřeba k tomu maximální výkon a minimalizace technických chyb. To se nám v dnešním zápase nepovedlo. Nepovedlo se nám dostat do takého „drajvu“, jako tomu bylo v úvodním zápase. Scházela nám trošku lehkost, chvílemi byla naše hra v jakési křeči, možná až příliš svázána šancí potvrdit výhru z prvního duelu na vlastní palubovce. Střelecky jsme nedokázali navázat na úspěšnost z první půle, rozhodně nám chyběly branky z prostoru křídel, ze kterých jsme se nedokázali buď prosadit nebo se do šancí vůbec dostat. V závěru jsme měli možnost několikrát hru srovnat, ale pokaždé jsme se o možnost připravili technickou chybou. Určitě je to škoda, ani dnes nebyla výhra daleko. Každopádně je znovu potřeba si uvědomit mladost týmu a v rozhodujících momentech chybějící rozvahy a dostatku zkušeností. Znovu se ale pojedeme poprat o další bod a znovu budeme těžit i z vaší podpory. Děkujeme všem fanouškům, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Ve druhé půli jsme měli pár neproměněných šancí. Série je vyrovnaná, chvíli jsme nahoře my, podruhé zase oni. Chybělo nám trochu klidu a zkušeností, pořád máme mladé hráče. Rozhodlo posledních patnáct minut, nedokázali jsme proměnit vyložené příležitostí a to rozhodlo. Ve druhé půli nám chybělo i trochu odvahy, ale odvedli jsme slušný výkon.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „V prvním poločase se nám obrana moc nedařila, ale do druhé půle jsme nic neměnili. Jsem rád, že jsme to udělali a nechali soupeře střílet, protože jejich nejlepší střelci nám nakonec míče odevzdali a ani úspěšnost spojek ve druhé půli již nebyla taková, jako tomu bylo v první půli. Klíčovým momentem byla chycená sedmička.“