Favorita jsme potrápili, vítězství ale bere Karviná

Lovci proti vedoucímu celku tabulky nepředvedli špatný zápas. Dlouho se Karviné drželi na dostřel a až školácké chyby možná pramenící z nezkušenosti nakonec posadili soupeře pevně do sedla.

16. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
26:28 (15:16)

statistiky k utkání zde

S favoritem střetnutí drželi Lovci dlouho krok a možná ani soupeř nečekal, že budou Lovci bez kanonýra Jonssona vzdorovat tak dlouho. Karviné vycházela perfektně spolupráce spojek a pivota Gromyka a v první půli si dokázala vypracovat až tříbrankové vedení (17. minuta 7:10). Lovci ale utkání srovnali a to nejen herně, ale i brankově. Závěrečná desetiminutovka nabídla vedle výborných zákroků brankářů na obou stranách i vyrovnané skóre, aby nakonec do šaten odcházeli o jednu branku spokojenější hosté.

Rozhodující momenty přišly ve druhém poločase za stavu 22:22. Lovci měli dvě čisté šance na otočení skóre ve svůj prospěch, ani jednu ale neproměnili a následně přišel trest z rukou Dominika Soláka. Ten třemi brankami v řadě získal Karviné vedení 25:22 (50. minuta) a když další dvě branky přidal Gromyko, bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí předvedli sympatický výkon a bojovali až do samého závěru. Nakonec vedoucímu celku tabulky podlehli 26:28. Karviná si připsala osmé vítězné utkání v řadě.

Další střetnutí na Lovce čeká v sobotu 6. února, kdy se od 16:30 představí na palubovce Dukly Praha. Děkujeme všem fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Viděli jsme vyrovnané utkání, které se muselo divákům líbit. V závěru rozhodly větší zkušenosti soupeře. Vydrželi jsme tentokrát hrát šedesát minut, ale rozhodly naše neproměněné šance v závěru a technické chyby.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Jsme určitě rádi za dva body. Věděli jsme, že v Lovosicích se bude hrát těžce, ale že bude to utkání tak těžké jsme nečekali. Rozhodovalo se až v poslední desetiminutovce. Věřil jsem, že odskočíme dříve a z tohoto důvodu musím Lovosicím vyjádřit respekt. Určitě to byl dnes jeden z jejich lepších zápasů.“