Bojovnost přinesla úspěch: z Prahy vezeme oba body

Byl to zvláštní zápas. Ani tentokrát do něj Lovci nevstupovali v roli favorita, ale na rozdíl od středečního domácího duelu si z něj berou dva body.

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
26:27 (14:12)

statistiky

Kompletní fotogalerie nejen z tohoto utkání najdete na FB Lovců.

Domácí hned z úvodního útoku vstřelili branku, ale další minuty nepřinesly gólový úspěch ani jednomu z celků. Až ve 4. minutě střeleckou smůlu protrhl náš Josef Jonáš a byli to Lovci, kteří čtyřmi přesnými zásahy dokázali otočit skóre. Dobrý začátek náš celek nastartoval a do 20. minuty jsme drželi vedení na naší straně. První varovná pasáž bez vstřelené branky pro Lovce přišla vzápětí a trvala pět minut, během kterých Dukla otočila stav na 11:9 a dvoubrankové vedení si udržela až do konce prvního poločasu.

Ve 37. minutě vedli domácí 19:16, ale pak si také oni vybrali delší střeleckou pauzu. Především díky aktivnímu Jonášovi a Holubcovi jsme pak dokázali znovu získat vedení (19:21 ve 45. minutě). Další minuty přinesly hodně zvláštní pasáž plnou nevynucených chyb (především na naší straně) a nepřesných střel (především na straně Dukly). Dukla se sice dokázala několikrát přiblížit na rozdíl jediné branky, ale vynikající zákroky Hrdličky v brance jí nedovolili skóre vyrovnat a to i přes osm minut bez vstřelené branky na naší straně. Třikrát jsme se pak v závěrečné desetiminutovce dokázali dostat na rozdíl dvou gólů, ale domácí Jonáš Patzel třikrát znovu snížil na minimální rozdíl. Půl minuty před koncem přidal jistotu na naše konto svojí sedmou brankou v zápase Holubec, aby Sviták ze závěrečné sedmičky již jen upravil na konečných 26:27.

Z Dukly si vezeme cenné vítězství po bojovném výkonu po celé utkání. Děkujeme všem fanouškům za podporu a budeme se na vás těšit při dalším domácím přenosu. Příští kolo, tj. v sobotu 13. února od 17 hodin, hostíme v hale Chemik tým Maloměřic. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Dnes mě ta porážka opravdu hodně mrzí, protože jsme se dokázali zvednout v prvním poločase, když jsme prohrávali o 4 branky, otočit to na poločasových 14:12, dobře vstoupit do druhého poločasu a udržovat si tento náskok. Bohužel potom přišla fáze, kdy jsme neproměnili ani jasné šance, naše efektivita střelby ve druhé půli byla lehce nad 40 % a takhle se vyhrát nedá. I když jsme bojovali až do konce, tak jsme už ani jednou nedokázali vyrovnat stav. Ačkoli jsme několikrát měli míč na srovnání skóre, vynikající Honza Hrdlička byl proti. Zdálo se mi, že Lovosice mají větší energii, rvavost a hlad po výhře. Tu v sobě my musíme nyní znovu vyvolat, protože tabulka je vyrovnaná a každý zápas je těžký a nevyzpytatelný. Je na nás zvednout hlavy a ukázat, že ten výpadek je za námi a jdeme dál. Lovosicím gratuluji, potvrdilo se, že mají silný tým.“

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Co dodat? Prostě spokojenost. Porazili jsme Duklu, těžkého soupeře. Myslím si, že ta chuť, kterou jsme dnes měli zejména ve druhém poločase, byla hlavním faktorem našeho úspěchu. Tím samozřejmě neříkám, že Dukla ji neměla, oba týmy odehrály krásný zápas. Jak jsem říkal i v předzápasovém komentáři, myslím, že taková házená se musí divákům líbit. Dukláci hráli hezky, myslím si, že my taky a možná jsme na konci vyhráli díky pár zákrokům Honzy Hrdličky, který nám chytil důležité trháky, sedmičku, a to nás vlastně nakoplo. Na druhou stranu, Tomáš Petržala byl naprosto srovnatelný soupeř. Jak mi řekl vedoucí družstva, nebyli jsme osm minut schopni dát branku, takže to dnes fakt byly nervy a jsem rád, že jsme nakonec uspěli.“