Infarktový závěr přinesl Lovcům další dva body

Podruhé za sebou se Lovci představili v domácím prostředí a podruhé se jim podařilo získat dva důležité body pro postavení do play-off. O zisku plného počtu bodů rozhodl chycenou sedmičkou v posledních vteřinách brankář Jirka Günl.

Dohrávka 8. kola STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
30:29 (17:17)

statistiky

V hale Chemik byl k vidění další pro fanoušky infarktový zápas s těsným vítězstvím šťastnějších Lovců. Jičín jim byl více jak důstojným soupeřem a kromě samého úvodu střetnutí byl v první půli i lepším celkem. Vidět to bylo také na výsledkové tabuli. V 6. minutě ještě Trkovský získal pro domácí vedení 4:3, ale hosté dvěma góly otočili skóre a dokázali si vypracovat až čtyřgólový náskok (20. minuta 10:14). Ve 28. minutě vedl Jičín 17:14, ale závěr poločasu se vydařil i díky povedené přesilové hře Lovosicím. Snížily na rozdíl jediné branky a díky gólu Motla půl minuty před sirénou dokázali Lovci srovnat skóre na poločasových 17:17.

kraje druhé půle se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale velmi dobře hrající hosté vedli až do 56. minuty. Dvěma zákroky proti domácím střelcům sedmiček (Jónsson a Motl) podpořil Jičín brankář Veverka, na druhé straně ale nezaostával mladík v brance domácích Günl a držel Lovce ve hře. Až v 57. minutě se díky Jónssonovi Lovosicím podařilo srovnat a po oddechovém čase vrátil vedení na stranu domácích Kupa (30:29 v čase 59´24´´). Další oddechový čas přidala hostující lavička. Po něm přišel faul Lovosic a čtvrtá červená karta v utkání (domácí Kylíšek), po které následovala sedmička pro Jičín. Hrdinou závěrečné sekundy se stal náš brankář Jirka Günl, který zneškodnil sedmimetrový hod do té doby neomylného Kubíka a Lovci se tak mohli radovat z vítězství. V zápase, kterému by spíše slušela remíza a ve kterém byly k vidění i čtyři červené karty, si tak Lovci připsali těsnou domácí výhru.

Další utkání čeká na naše házenkáře v sobotu 30. ledna, kdy se představíme na palubovce Hranic. Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu na dálku, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Jan Landa: „Proti Jičínu jsme odehráli extrémně těžký zápas a jsem rád, že se nám takovýto zápas po dlouhé době povedl dotáhnout do vítězného konce. Jirka Bouček řekl, že tohle vítězství je možná lepší než nějaká suverénní výhra a já s ním souhlasím. Konečně jsme ukázali bojovného a kolektivního ducha. Ale je potřeba říci, že stejně houževnatě jako my šel za vítězstvím i Jičín a my jsme spíš byli šťastnějším celkem. Zápas to byl pěkný, vyhecovaný tak, jak to s Jičínem bývá.“

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Naprosto vyrovnané utkání, kterému by asi v závěru slušela spíše remíza. Zápas mohl skončit na obě strany. Jsme zklamaní, protože pro nás to byl druhý dobře rozehraný zápas, který jsme ztratili. V dnešním utkání jsme měli na vítězství, bohužel se zranil Ondra Šulc i Kuba Kastner, takže jsme dohrávali v okleštěné sestavě, ale i tak jsme sahali po bodech. Bohužel se nám nepodařilo ustát tlak v závěru utkání, kdy jsme mohli jít do rychlého útoku a chyba v něm nás stála body.“