Zdroj foto: SHC Maloměřice.

Dvojzápas v Brně přinesl Lovcům dva body

Hned první lednový víkend čekala na Lovce dvojitá porce extraligových utkání. Oba zápasy sehráli v Brně a nakonec v nich byli úspěšní z 50 %.

STRABAG Rail extraliga – dohrávka 3. kola a předehrávka 18. kola

Dohrávka 3. kola:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice
30:25 (11:16)
statistiky

V úvodním utkání jsme předvedli zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první vyšel našim házenkářům velmi dobře. Od začátku zápasu byli ve vedení, důležité zákroky si připisoval brankář Honza Hrdlička a v útoku se nám dařilo překonávat nejen obranu soupeře, ale také kvalitní brankáře Brna. Výsledkem bylo poločasové vedení 16:11.

Začátek druhého poločasu se nám hrubě nevydařil. Opět jsme se nedokázali vyvarovat hluché střelecké pasáže, když mezi 17. brankou Honzy Kupy a 18. gólem Maxmiliana Jonssona uběhlo dlouhých 7 minut. Z druhé strany pak naše zaváhání nezůstalo nepovšimnuto a soupeř dokázal velmi rychle skóre nejen dotáhnout, ale dokonce otočit ve svůj prospěch. Prvních 20 minut jsme prohráli 5:15 a soupeř a to rozhodlo o konečném výsledku zápasu. V tom nakonec Brno vyhrálo 30:25.

Komentáře trenérů: budou doplněny.

Předehrávka 18. kola:

SHC Maloměřice Brno – HK FCC Město Lovosice
26:34 (13:19)
statistiky

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si v prvních čtyřech minutách vytvořili tříbrankový náskok. Domácí reagovali změnou obrany z 1/5 na 2/4, což přineslo částečný úspěch a snížení náskoku hostů na dvě branky, kdy v 8. minutě bylo skóre 4:6. V dalších minutách zápasu se projevila u maloměřických házenkářů absence úspěšnosti střelby z křídel, čehož Lovosičtí využili k rychlým protiútokům a zvýšení skóre na 4:8. Domácí trenér Musil na tuto situaci reagoval oddechovým časem. V následujících minutách se domácí začali prosazovat ve střelbě ze spojek a především Lukáš Koubek svými obstřely zajistil Maloměřicím stálý kontakt s hosty ve skóre, za nemalého přispění úspěšnými zákroky domácího brankáře Mazače. Tato situace vydržela až do 28. minuty prvního poločasu, kdy Lovosice po několika nepřipravených střelách domácích dokázaly z rychlých protiútoků zvýšit rozdíl ve skóre až na poločasových 13:19.

Ve druhém poločase pokračovalo neproměňování brankových příležitostí ze strany domácích, čehož Lovci využili ke zvyšování svého náskoku až na konečný výsledek 26:34. Ke cti maloměřických hráčů je skutečnost, že i přes nepříznivý stav se snažili hrát otevřenou a rychlou házenou bez zbytečných faulů, o čemž svědčí pouze pět vyloučených hráčů za celé utkání.

Komentáře po utkání: 

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsme rádi za dva body, i když to vítězství bylo určitě kostrbaté. Na druhou stranu jsme ty dva body nutně potřebovali a jsem rád, že jsme do jejich získání dokázali zapojit všechny hráče a že se nikdo nezranil. Byť podle výsledku to nenasvědčuje, ale bylo to velmi pěkné a dynamické utkání.“

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice: „Dnes jsme předvedli hodně nekonzistentní zápas, který jsme ztratili na konci prvního poločasu, kdy jsme se dopustili několika nedisciplinovaných chyb. Ve druhém poločase jsme si již přestávali věřit, ztráceli jsme míče, což soupeř trestal z rychlých protiútoků. Nejlépe z nás zvládl zápas Lukáš Koubek, který předvedl velmi dobrý výkon jak v obraně, tak v úroku, kdy v prvním poločase to bral střelecky na sebe a je jen škoda, že na to nedokázali navázat ostatní spoluhráči.“

Další utkání čeká na naše házenkáře konečně v domácím prostředí a to ve středu 20. ledna. Přivítáme v něm „opět“ tým SKKP Handball Brno. Zápas 14. kola měl být původně sehrán v prosinci, ale z důvodu nákazy v týmu soupeře byl odložen. Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu i v Novém roce. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!