Čtvrté vítězství v řadě Lovci nepřidali, podlehli Plzni

Čtvrtý zápas v řadě na venkovním hřišti se již Lovcům ve vítězství přeměnit nepodařil. Po dobrém prvním poločase si nakonec z Plzně odvážejí prohru o jedenáct branek.

Zdroj komentáře: web ČSH, resp. Talent Plzeň.

15. kolo STRABAG Rail Extraligy

Talent tým Plzeňského kraje – HCC Město Lovosice
35:24 (17:16)
statistiky

Téměř celý první poločas domácí dotahovali náskok Lovosic. Teprve v 17. minutě bylo po brance Škvařila poprvé srovnáno (9:9) a deset minut na to poslal Tonar svůj tým dokonce do vedení – 15:14, v poločase byl stav 17:16 pro Plzeň.

Nástup do druhé půle zřejmě definitivně rozhodl, domácí odskočili na 24:20. A i když Talent ve 47. minutě přišel po přímé červené kartě o Stehlíka, v následném oslabení dokonce dvakrát skóroval a zřejmě definitivně zlomil odpor soupeře. Pětigólový náskok 26:21 pak domácí navýšili až na konečných 35:24.

„V první půli jsme nebránili podle představ. O přestávce jsme si upřesnili a zopakovali, jakým způsobem bránit Jonssona s Motlem a zafungovalo to. Pomohlo nám i ubráněné oslabení, v němž se nám dařilo víc než při hře šest na šest,“ komentoval utkání trenér domácích Petr Štochl.

Roman Jelínek, trenér Lovosic, byl zklamaný z polevení ve druhé půli: „Myslím, že jsme v první poločase viděli nadstadardní extraligovou házenou. My jsme však potom nepochopitelně polevili v útočné fázi a to se podepsalo na celkovém výsledku, který je pro nás možná až příliš krutý.“

Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu na dálku. Extraliga bude pokračovat hned po Novém roce, kdy na Lovosice čeká dvojzápas v Brně. 8. ledna dohrají duel 3. kola proti Brnu, o den později pak nastoupí na hřišti Maloměřic.