Smutné loučení a branka v poslední vteřině

V posledním zápase před vynucenou pauzou se Lovci vítězně neloučili. Po nadějném prvním poločase zaspali vstup do druhé půle a soupeř toho dokonale využil k obratu zápasu.

Dohrávka 2. kola STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
32:33 (19:15)

Smutně budou Lovci vstupovat do sportovní celorepublikové pauzy, která na celou ČR čeká od pondělního rána. Přestože se domácí chtěli vyvarovat nevydařeného vstupu do utkání proti zkušenému soupeři, dílčí úkol se jim nevydařil. Frýdek-Místek se dokázal prosazovat ze všech postů a v 6. minutě vedl 6:4. Vedení na straně hostujícího celku vydrželo do 12. minuty (7:9), pak začali domácí konečně hrát svoji hru, podařilo se jim zkoncentrovat obranu a třemi brankami otočit stav utkání (12:11). To je nabudilo a do šaten odcházeli s čtyřgólovým vedením 19:15.

Místo nabuzení a pokračujícího tlaku na soupeře ale přišel útlum. Za stavu 21:17 viděl Jonsson druhý dvouminutový trest a Frýdek v přesilovce třemi brankami snížil na těsný rozdíl 21:20. Střelec zápasu Jonsson dokázal přidat další svůj gól (22:20), ale pro Lovce to bylo mezi 37.- 43. minutou naposledy. Oproti tomu hostující celek skóroval hned pětkrát a rázem svítil na ukazateli stav 22:25. Mezi 7. – 23. minutou se navíc střelecky prosazoval pouze Jonsson a to na kompaktního soupeře bylo málo. Frýdek-Místek dominoval při střelbě z křídel, dařily se i dohrávky na pivota Gřeška. Zápas gradoval do remízového konce, když právě Gřešek v závěrečné sekundě dokázal dostat znovu míč za Hrdličkova záda a stanovil výsledek utkání na 32:33.

Lovci tak po středeční remíze s Duklou ztratili další dva domácí body, zatímco Frýdek-Místek si připsal důležité vítězství na palubovce soupeře.

Další utkání je zatím v nedohlednu, o aktuální situaci vás budeme informovat. Děkujeme všem za vaši podporu, věříme v brzké shledání. JSME JEDEN TÝM, MY A VY. 

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Kylíšek 2, Kovář, Holubec 1, Zourek, Stach, Keso, Kupa 2, Malý 1, Heřmanovský 4, Jonsson 12, Trkovský 3, Jahn, Motl 6/2, Bouček 1.

Nejlepší střelci hostí: Chudoba 8/3, Gřešek 6, Choleva 6

7m hody: 3/2 – 3/3, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Králíček, Letev.

Komentáře po utkání:

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Znovu jsme bohužel zopakovali špatný vstup do utkání jako již v několika předchozích duelech. Problematická byla pro nás obranná faze, kde jsme nedokázali v první čtvrthodině nic ubránit. Naštěstí se nám dařilo skórovat v útoku. Defenzivu se nám podařilo o něco vylepšit v dalších minutách a díky tomu jsme soupeři odskočili na čtyřbrankový rozdíl. O osudu zápasu rozhodl začátek druhého poločasu, kdy jsme nedokázali přenést aktivitu z konce první půle a soupeře pustili znovu do hry. Opět jsme tahali za kratší konec a to nás dostalo pod tlak. My chceme být týmem, který zápas kontroluje, ale zatím se nám to bohužel nedaří. Ve většině zápasů tak hrajeme loterii, buď nám to vyjde nebo ne. A dnes se nám to vymstilo.“

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Máme za sebou těžký zápas, tak jak jsme přesně čekali. Lovosice jsou doma extrémně silné, není náhoda, že porazili vysoko Nové Veselí a dále Plzeň. Byl to zápas dvou poločasů, kdy v prvním byli domácí jasně lepší. Přehrávali nás v obraně, dostávali jsme laciné branky. I když jsme se na tyto situace připravovali, i tak jsme jim nedokázali zabránit. Do druhé půle jsme si řekli, že nemáme co ztratit a začneme trošku riskovat a více táhnout dopředu druhou vlnou. Dokázali jsme domácí zatlačit a i díky kvalitní střídačce jsme to dokázali zvrátit na naši stranu. Štěstí se na závěr přiklonilo na naši stranu a jsme šťastní.“