Svůj stín jsme nepřekročili, v Karviné Lovci jasně prohráli

V pátém kole extraligy, posledním s diváky v zádech, nastoupili lovosičtí házenkáři na palubovce Karviné. Po nevýrazném výkonu vezou domů porážku o sedm branek.

Zdroj foto: HCB Karviná.

5. kolo STRABAG Rail extraligy:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
32:25 (17:13)

Lovci zaspali již samotný úvod utkání. Herně se prosazoval pouze Trkovský a to bylo proti nažhavené Karviné sakra málo. Výsledkem bylo hned zkraje výraznější vedení domácích 8:3 v 10. minutě střetnutí. Nevýrazný výkon našich hráčů pokračoval i nadále, na obou brankovištích naše hra postrádala jiskru, v obraně potřebnou agresivitu a s tím souvisel i velmi malý počet úspěšných zákroků našich brankářů. V útoku jsme se dokázali prosazovat pouze individuálně a to především z rukou Trkovského s Motlem. Domácí hráli s chutí a přiblížit se jim se nám podařilo až v závěru první půle, kdy na 16:13 snižoval Motl. V závěrečné minutě jsme měli i přes oslabení možnost snížit, ale špatné střídání poslalo Lovce do dvojnásobného oslabení, které těsně před sirénou potrestal sedmnáctou brankou domácích Nedoma.

V úvodu druhého poločasu (v pokračující přesilové hře Karviné 6:4) přišla série tří gólů Karviné, na kterou až po pěti minutách hry dokázal zareagovat znovu Motl. Zbytek utkání byl zcela v režii domácích, kteří zápas dotáhli do vítězného konce 32:25. Pozitivem utkání může být to, že do hry se po jasném průběhu dostali všichni naši hráči a základní sedmička tak mohla již přemýšlet nad středeční dohrávkou. V té přivítáme v domácím prostředí (již bez diváků) ve středu 7. října od 18 hodin tým Dukly.

Děkujeme všem našim příznivcům za podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře trenérů po utkání:

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Zvládli jsme důležitý zápas. Byli jsme pod tlakem, ale ustáli jsme to. Jsem spokojený s naší hrou nějakých 40 minut. Poté jsem vystřídal a přesto, že hosté také pustili do hry druhou šestku, tak naši hráči toho nedokázali využít a naopak hosté stáhli na konečný rozdíl sedmi branek. Potěšil mě ale Artur Urbaňski, který si velmi dobře poradil se svou šancí, když v útoku nahradil Soláka, který se soustředil na obranu.“

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Myslím, že o osudu utkání bylo rozhodnuto hned od prvního hvizdu. Karviná chtěla víc. Co jsme dnes předvedli, není ten styl, kterým se chceme prezentovat. Jako trenéři bereme na svá bedra, že jsme hráče na to nedokázali dostatečně připravit. Nedokázali jsme nic ubránit. Dnes to nebylo o našem útoku ale o naší obraně. V koncovce se mi líbila chuť náhradníků, se kterou odehráli svou příležitost. Někteří ukázali, že se mohou postavit i takovému týmu, jako je Karviná.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Heřmanovský, Holubec 1, Zourek 1, Malý 1, Kovář 2, Kupa 3, Keso, Stach, Trkovský 6, Jahn, Motl 8/4, Jonsson 1, Bouček 2, Kylíšek.

7m hody: 1/1 – 4/4, vyloučení: 5 – 6, rozhodčí: Bubeníček, Petruška.