Bouček, Malý, Stach, Hrdlička, Rangl, Kovář, Jahn, Holubec

Otvírák sezóny ve slavnostním hávu přinesl první vítězství Lovců v sezóně

I čtvrtý otvírák sezóny hraný na zimním stadionu proměnili lovosičtí házenkáři ve vítězství. Tentokrát si vyšlápli na soupeře z Nového Veselí, kterého porazili o devět branek.

1. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí
31:22 (14:14)

Slavnostní duel, který byl znovu součástí obřího mládežnického turnaje Házenkářský festival Lovosice, dotáhli Lovci po vyrovnaném prvním poločase do jasného vítězství. Utkání nabídlo několik speciálních momentů, na začátku utkání se s aktivní kariérou rozloučila dvojice mezinárodních rozhodčích Jiří Opava – Pavel Válek, na konci zápasu pak oba týmy společně předaly šek rodičům Ládíka a Rozárky. Po slavnostním nástupu obou celků nemohla chybět česká státní hymna.

První polovina utkání přinesla vyrovnanou házenou. Naši hráči se nevyvarovali technických chyb a lépe se jim dařilo v rychlém než postupném útoku. Soupeř se prosazoval především díky vysokému Ptáčníkovi, který v prvních deseti minutách vstřelil čtyři branky a získal tak pro soupeře vedení 6:4. O minutu později dokonce Krčál zvyšoval již na 7:4, ale tři branky Lovců v řadě znovu srovnaly skóre. Vyrovnaný průběh pak viděli fanoušci až do konce prvního poločasu, když v poslední minutě srovnával na 14:14 domácí Jirka Motl.

Až na úplný úvod druhého dějství patřil zbytek utkání Lovcům. Ti získali brzo tříbrankové vedení (21:18), které deset minut před koncem narostlo již na pětigólový rozdíl. Prim v našem týmu hrál nejlepší střelec extraligy v loňské sezóně Jiří Motl, který celkem soupeři nasázel 13 branek a výrazně se tak podepsal na konečném výsledku. Gólově se k němu přidal Jaroslav Trkovský a dobrými zákroky tým podpořil brankář Jirka Günl.

Lovci ve svém úvodním utkání nové sezóny zvítězili 31:22 a připsali si na své konto první dva body. V duelu, ve kterém zatím nenastoupil ani jeden z cizinců (Keso, Jonsson), jsme zároveň podpořili také Rozárku s Ládíkem. Rodiče obou dětí si na konci převzali z rukou ředitele klubu Vojtěcha Srby a zástupce nadačního fondu BigMat Vratislava Baudlera každý šek na 95 tisíc korun. Na této částce se podílel i náš soupeř, který věnoval stejně jako Lovci za každou svou vstřelenou branku 100 Kč.

Další utkání sehrají Lovci znovu na zimním stadionu a to v sobotu 12. září od 17 hodin proti týmu SKP Frýdek-Místek. Děkujeme fanouškům obou týmů i účastníkům Házenkářského festivalu Lovosice za skvělou atmosféru! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Romana Jelínka: „Na start extraligy jsme se všichni strašně těšili. O to víc jsme rádi, že se nám podařilo v prvním zápase, po tak dlouhé době zvítězit a navíc po kvalitním výkonu v nádherné atmosféře lovosického zimního stadionu. V prvním poločase nám nejvíc problémů dělal soupeř střelbou z velké vzdálenosti. Ve druhém poločase už soupeři v této činnosti chyběla patřičná kvalita a my jsme výborně bránili jeden na jednoho. V útočné fázi jsme téměř po celý zápas udržovali konstantní výkonnost, navíc se k tomu přidal kvalitním výkonem Jirka Motl, který ovšem také dvě rány nedal a je vidět, že máme určitě rezervy, které samozřejmě budeme v průběhu soutěže pilovat, aby se naše výkonnost posouvala dál.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Günl, Rangl – Kupa 2, Holubec 2, Motl 13, Bouček, Kovář, Trkovský 7, Zourek, Jonáš 2, Stach 1, Heřmanovský, Jahn, Kylíšek 1, Malý 3.

7m hody: 4/4 – 4/3, vyloučení: 3 – 3, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 1470.