Mladší žáci postoupili do finále házenkářského desetiboje

Kvalifikace družstev mladších žáků krajů Ústeckého, Libereckého a Středočeského o postup do finále přeboru republiky v házenkářském desetiboji se konala v neděli 8. března 2020 ve sportovním areálu ve Břvích. Liberečtí se vzhledem ke končícím prázdninám omluvili, stejně tak i žáci Sokola Úvaly. Mělník přijel jen v devíti hráčích, což pro tak těžké klání je velký handicap. Soutěžilo se v pěti individuálních disciplínách (běh 2x15m, hod do dálky, hod na přesnost, skok z místa a překážková dráha), do tabulky se počítalo deset nejlepších výkonů. Další kolektivní discipliny byly 10 minut hry s osobní obranou, 20 minut hry, nájezdy a aktivita (počet hráčů, kteří dosáhnou v utkání branku)

V úvodní disciplině běh na 2x15m jsme si věřili a oprávněně. Nejlepší výkon podali Burša, Rak a Kuba Gebhart. Následovalo první utkání, ve kterém Hostivice snadno přehráli mělnické jak v osobce, tak v nájezdech i ve dvacetiminutové hře. Kvalifikace pokračovala sérií tří individuálních disciplín. Ve skoku z místa si z lovosických nejlépe vedli Křížek, Rak a Palán.  Překážková dráha byla poměrně jednoduchá, ale závěrečný dlouhý slalom s driblinkem hráče prověřil. Lovosičtí měli v součtu deseti nejlepších časů nejlepší výkon, na vítězství se nejkratšími časy podíleli Křížek, Burša a Čermák. Také v loterii hodů na přesnost si Lovosičtí výkonem 96 bodů dokráčeli k vítězství. Nejlépe mířili Čermák, Skalický a Rak. V druhém zápase soutěže se utkali lovosičtí s žáky z Mělníka. Favorit si s mělnickými snadno poradil (osobka 14:3, nájezdy 14:2 a hra 19:7).

Po přestávce na oběd pokračovalo klání hodem na dálku. V této disciplině jsme nebyli favority, ale výsledek překonal očekávání. Z lovosických nejdále hodili Barva, Křížek a Čermák. Závěrečný duel svedli domácí Hostivice s favoritem z Lovosic. V osobní obraně domácí začali mnohem lépe a rychle se ujali vedení (2. min. 0:2). Lovosičtí brzy srovnali a překlopili skóre na svoji stranu (5.min. 4:2). Utkání bylo stále vyrovnané, ale z vítězství se radovali Lovosice 8:7. Nájezdy byly z obou stran hodně nervózní, po 4. sérii byl stav 0:0. Dříve se uklidnili lovosičtí a zvítězili 13:8. Do utkání lépe vstoupili Lovosice (5. min. 3:0). Domácí vyrovnali hru, ale ve skóre na vyrovnání po celé utkání nedosáhli. Lovosičtí se však museli do poslední chvíle strachovat o výsledek.

Celou kvalifikaci družstvo absolvovalo úspěšně, družstvo ve všech kategoriích zvítězilo. Trenéři příliš nepočítali se stoprocentním úspěchem v disciplinách skok a hod. Naopak žolíka (dvojnásobný počet bodů) vsadili na aktivitu, tj. na počet hráčů, kteří v utkání skórují a družstvo úkol splnilo. Ve všech individuálních disciplinách (běh, skok, hod, přesnost, překážky) bodovali Gebhart J, Gebhart S., Holman a Čermák. Pozitivem je, že všichni hráči se alespoň v jedné individuální disciplině umístili na bodovaném místě a každý hráč se zapsal do tabulky střelců.

Děkujeme rodičům za účinnou podporu.

SESTAVA

Holman, Skalický  – Čermák, Křížek, Rak, Palán, Burša, Gebhart J., Gebhart S., Dvořáček, Bradáč, Barva, Kudlička, Hemerka

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný