Vyjádření HK FCC Město Lovosice

Soutěžní komise ČSH rozhodla dne 27. prosince o kontumaci výsledku utkání mezi Karvinou a Lovosicemi, které mělo být původně sehráno v termínu 23. listopadu loňského roku.

Protože se v médiích a na sociálních sítích objevují nedostatečné nebo dokonce zavádějící informace, které poškozují dobré jméno házené a jméno našeho klubu, rozhodli jsme se vydat následující prohlášení.

Vyjádření k utkání č. 062 HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice

  1. Jak již bylo uvedeno na začátku, původním termínem pro sehrání utkání v Karviné byl 23. listopad 2019. Termín se ovšem kryl s termínem evropského poháru, ve kterém náš soupeř startuje.

  2. HK Lovosice na termínovou kolizi zareagovalo již 8. října 2019, kdy jsme po postupu Karviné do dalšího kola upozornili na termínovou kolizi střetnutí SRE a evropského poháru. Z naší strany došlo ke kontaktování prezidenta klubu HCB Karviná pana Muchy s dotazem na náhradní termín utkání Karviná – Lovosice. Pan Mucha nás poprosil, abychom počkali do čtvrtka 10. října 2019, kdy se další kolo evropského poháru losovalo.

  3. V termínu od 8. října (kdy jsme sami kontaktovali soupeře) až do 19. října (kdy se ředitel HK Lovosice pan Srba náhodně potkal s prezidentem HCB Karviná panem Muchou v rámci utkání SRE v Hranicích) nepřišla ze strany Karviné žádná další informace nebo návrh termínu.

  4. Při osobním setkání 19. října 2019 v Hranicích byl ze strany pana Srby znovu vznesen dotaz, kdy bude utkání sehráno, vzhledem na nutnost zajištění dopravy na utkání. Zároveň jsme upozornili na fakt, že s ohledem na náročný termínový kalendář, který SRE v prosinci měla, nebudeme utkání dohrávat, ale chceme jej předehrát. Tak jak je uvedeno také v Soutěžním řádu ČSH.

  5. I přes tento fakt nám ze strany Karviné přišel 21. října 2019 oficiální návrh na dohrání utkání v termínu 4. prosince. S tímto jsme s ohledem na výše uvedené, které jsme také v dostatečném předstihu soupeři sdělili, návrh nového termínu odmítli.

  6. Dne 22. října 2019 jsme k rukám Karviné odeslali oficiální návrh termínu z naší strany: středa 20. listopadu. Po týdnu přišla reakce ze strany HCB Karviná, že v tomto utkání hraje TV zápas s Plzní a není tak možné utkání odehrát ani v tomto případě.

  7. Dále jsme navrhli termín úterý 12. listopadu 2019. Na tento návrh nám soupeř odepsal, že nemá volnou halu.

  8. Dalším námi navrhovaným termínem byla středa 13. listopadu 2019. Ani tento termín nebyl soupeřem akceptován s odůvodněním, že Karviná odjíždí na utkání evropského poháru. Fakticky ale Karviná na utkání odjížděla až druhý den večer, tj. ve čtvrtek.

Z výše uvedeného je jasně vidět, že nejen že z naší strany přišel ve věci řešení termínové kolize vůbec první impulz, ale především že z naší strany bylo vedeno aktivní jednání a že HK Lovosice navrhovala hned několik náhradních termínů. Ještě dodáváme, že utkání mělo být sehráno na palubovce soupeře. Jako poslední fakt lze dodat, že dle Rozpisu Strabag Rail extraligy se předehrávky utkání kol evropských pohárů uskuteční vždy ve středu před plánovaným termínem daného kola soutěže (viz termíny 13. a 20. listopadu).

HK FCC Město Lovosice respektuje rozhodnutí Soutěžní komise ČSH ze dne 27. prosince 2019, které skončilo výsledkem hlasování 6:0 ve prospěch kontumace utkání.