Rok 2019 uzavřou Lovci zápasem s Maloměřicemi

Poslední utkání letošního roku čeká na Lovce v domácím prostředí. Ve své hale Chemik přivítají nováčka letošní sezóny, tým Maloměřic.

15. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – SHC Maloměřice,
sobota 21. prosince 11:00

Spravit si chuť po nevydařeném zápase v Brně, to bude hlavní cíl sobotního střetnutí Lovců. V posledním kole roku 2019 přivítají nováčka soutěže z Maloměřic, na jehož palubovce si na podzim připsali jednu z pěti dosavadních vítězství (33:21).

Maloměřice letošní ročník okusují, jak velký je rozdíl mezi první ligou a extraligou. Přestože předvádějí sympatické výkony, zatím to na bodový zisk brňanům nestačilo. Nejblíže k tomu měli svěřenci trenéra Víta Musila ve Frýdku-Místku, kde podlehli čtyřbrankovým rozdílem. Solidní zápasy odehráli také proti Novému Veselí a Hranicím, v ostatních utkáních ale platí nováčkovskou daň. Jejich nejlepšími střelci jsou Filip Jung a Jan Ipser (32 resp. 30 vstřelených branek), ze sedmiček se prosazuje zahraničními soutěžemi ostřílený Radek Horák a těšit se můžeme také na brankáře Jakuba Koňaříka, který kdysi oblékal také dres Lovců.

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 21. prosince v netradiční čas 11:00. I přesto věříme, že si v před svátečních dnech najdete čas a přijdete se s lovosickým týmem a rokem 2019 společně rozloučit. Další utkání čeká na Lovce až 1. února na Dukle, další domácí zápas pak 8. února proti Novému Veselí. 

Všichni si přejeme, abychom rok 2019 zakončili výhrou. Pro všechny fanoušky je připraven kalendář z kolekce Lovců na rok 2020. Děkujeme již dnes za vaši zítřejší podporu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po minulém kole, které jsme bohužel v Brně nezvládli, nás v sobotu čeká poslední utkání tohoto roku. Soupeřem bude nováček soutěže, který je zatím bez bodu a já pevně věřím, že to tak zůstane i po sobotě 🙂 My, pokud chceme pomýšlet na play-off, musíme doma bodovat. I přes postavení soupeře v tabulce nás nečeká nic lehkého. Maloměřice dokázaly v několika utkáních potrápit své soupeře a většinou propadly až v koncovkách. Nám ze sestavy, která už tak má trhliny, vypadl nově i Semerád a Trkovský. Já ale pevně věřím, že doma potvrdíme roli favorita tohoto zápasu a body zůstanou v Lovosicích.“

David Bičiště, spojka HK FCC Město Lovosice: „Aktuálně se nacházíme v situaci kdy je pro nás každý zápas klíčový v boji o elitní osmičku zaručující play off. Tento víkend se utkáme s týmem Maloměřic, které zatím v extralize nezískaly ani bod. V utkání se chceme prezentovat kompaktní agresivní obranou, která nám na jejich půdě fungovala a dokázali jsme tam zvítězit. Pevně věřím, že na domácí půdě převedeme ještě lepší výkon a body zůstanou v Lovosicích.“

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: „V sobotu vyrazíme brzo ráno k poslednímu utkání před zimní přestávkou. Vím, že Lovosice nejsou v optimální situaci kvůli zranění některých klíčových hráčů, ale pořád je to zkušený tým se skvělou domácí podporou. Na našem týmu je znát celková únava z náročného programu soutěže a všichni se těšíme na krátké volno a následné lednové mezi období, ale jedeme do Lovosic zabojovat a zkusit využít komplikací, které soupeře provází. Určitě se pokusíme ještě vyždímat maximum a poslední zápas odehrát naplno.“