Upoutávka na utkání Brno - Lovosice, zdroj: SKKP Handball Brno

Odveta v Brně se Lovcům nepodařila

Ani druhé vzájemné střetnutí s týmem Brna neproměnili Lovci v bodový zisk. Po podzimní porážce v Lounech podlehli tomuto soupeři také v odvetě v moravské metropoli.

14. kolo STRABAG Rail extraligy:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice
23:20 (13:5)

Lovci vstoupili do zápasu dobře a v 9. minutě vedli po sedmičce proměněné Motlem 4:2. Znovu se ale probudila dlouhodobá bolest našich hráčů: dokázali jsme si vypracovat vyložené šance nebo velmi dobré střelecké příležitosti, ale nedokázali jsme je proměnit v branku. K tomu přispěl i dobře chytající zkušený Fabián v brance Brna. Naopak soupeři se v útoku dařilo a výsledkem bylo nejen otočení skóre, ale vypracování si výrazného náskoku. Lovci mezi 9. – 20. minutou nedokázali skórovat, zatímco domácí byli úspěšní hned sedmkrát. Po třetině střetnutí tak na ukazateli svítil stav 9:4 pro domácí. Do konce poločasu (ve zbývajících deseti minutách) jsme pak skórovali jednou jedinkrát (!) a toto fatální střelecké selhání nás stálo celé utkání. 4 branky za 9 úvodních minut + jediná v dalších 21 minutách = poločasové vedení 13:5 ve prospěch Brna. 

Ve druhé půli Lovci zaveleli k útoku a byli to naši hráči, kteří naopak soupeři nepovolili radovat se z branky a to celých patnáct minut. Ve 45. minutě dokonce Trkovský snižoval již jen na rozdíl jediné branky 12:13 (z našeho pohledu). Bohužel psychické výhody z úvodu druhé půle jsme ve zbytku zápasu nedokázali využít. Brno se znovu nadechlo a v 52. minutě odskočilo na 18:14, o čtyři minuty později to bylo dokonce již o šest branek 21:15. Čtyři naše góly vykřesaly malou naději, když v 59. minutě Holubec snižoval na 19:21. Zkušený Dostalík, který v posledních deseti minutách skóroval 4 branky, nakonec rozhodl o tom, že i další body ze souboje Lovosice vs. Brno zůstanou v rukou hráčů soupeře.

Konečně jsme dostali „jen“ 23 branek (mimo zápasu s nováčkem z Maloměřic nejmenší počet obdržených branek v této sezóně), ale pouhých pět gólů v úvodní půli se pro extraligu prostě nehodí. Ve druhém poločase jsme brankové manko doháněli, ale vymazat se nám jej již nepodařilo. Těžko lze pomýšlet na úspěch na hřišti soupeře, pokud nepodáme po většinu zápasu koncentrovaný a svědomitý výkon. A to se o zápase v Brně říci bohužel nedá. 

Šanci na nápravu budou mít Lovci v posledním zápase roku 2019, když v domácím prostředí hostí tým Maloměřic. Utkání se hraje v sobotu 21. prosince netradičně již od 11 hodin.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu na dálku a budeme moc rádi, pokud nás přijdou podpořit v posledním letošním duelu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl, Günl – Holubec 2, Kupa 4, Motl 2/1, Jelínek, Bičiště, Trkovský 10/1, Konárik 1, Semerád, Jonáš 1, Karlovec, Jahn, Malý.

7m hody: 5/3 – 6/3, vyloučení: 4:2, rozhodčí: Kichner, Vacula, diváků: 502.

Komentáře po utkání: 

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Gratulujeme Brnu k zisku dvou bodů. Nezvládli jsme první poločas. Vstoupili jsme do zápasu slušně, ale Luděk Fabián zachytal famózně. Viděl jsem ho takto zachytat 2x v životě a vždy to bylo právě s námi. Máme mladý a užší kádr, zlomilo nás to, kdy nám Hastík a Dostalík dali 3 góly ke konci, a tak nám Brno odskočilo. Velmi nám chyběl Bouček a je to právě ten moment, kdy v takovém utkání chybí zkušený hráč.“

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Už bylo vše řečeno. Pro nás to bylo utkání podzimu. Utkání o play-off. Přesně to, co jsem chtěl, tak hráči dělali. Obrana fungovala tak, jak jsem chtěl. Stálo mě to spoustu nervů. Hlavně chybí zkušenosti. Mohl jsem si dovolit sáhnout na lavičku, kdy se do hry zapojili Hastík a Dostalík, kteří ke konci dokázali rozhodnout celé utkání. Bylo to bojovné utkání, a přesně jak říká hostující trenér, má mladý tým, který za pár let bude určitě vynikajícím družstvem. K výkonu Luďka Fabiána – jsem za něj rád, má obrovské zkušenosti, byl to rozhodný článek tohoto utkání. Obrovská pochvala.“