Na Lovce čeká Brno. Máme mu co vracet!

Předposlední kolo STRABAG Rail extraligy v roce 2019 je na programu o nadcházejícím víkendu. Lovci v něm změří síly s týmem Brna.

14. kolo STRABAG Rail extraligy:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice,
sobota 14. 12. od 17 hodin

Zapomenout na hodně nevydařené utkání 3. kola letošního ročníku se budou snažit v sobotu házenkáři Lovosic. Zápas hraný v rámci oslav házené v Lounech se jim vůbec nevydařil a po poločase 11:13 nakonec svému soupeři podlehli rozdílem pěti gólů 25:30. Tyto dva ztracené body Lovce nejen mrzí, ale především hodně chybí v tabulce, kde lovosičtí bojují o umístění v elitní osmičce týmů pro play-off.

Do konce základní části zbývá 9 kol, otazník i nadále zůstává u utkání s Karvinou, o kterém by měla v průběhu prosince rozhodnout soutěžní komise ČSH.

Brno v prozatímním účinkování získalo 8 bodů, o dva body méně než náš celek, a aktuálně mu patří 10. příčka. A stejně jako naši házenkáři i ti brněnští by se rádi objevili v jarním play-off. V letošní sezóně dosáhl tým trenéra Ivo Vávry na čtyři vítězství: vedle dvou bodů z „naší“ palubovky se jim podařilo porazit doma tým Frýdku-Místku, v brněnském derby nováčka z Maloměřic a Hranice. Po bodech ale sahali také v náročných střetnutí v Jičíně, Novém Veselí a špatně si nevedli ani v obou utkáních proti mistrovské Plzni.

Mezi jejich opory patří brankář Fabián, který trápil také naše střelce v prvním vzájemném střetnutí sezóny. Ten je s téměř 45% úspěšností zásahů na třetím místě ve statistice brankářů, společně s Bohumilem Pšenicou tvoří vyrovnanou a zkušenou dvojici. Nejlepšími střelci jsou Libor Horut, který do týmu přišel před sezónou z Jičína, a Adam Stein. Za nimi pak figuruje Jakub Bosák, předsezónní posila z Frýdku-Místku.

Utkání se hraje v hale na Kralově poli v sobotu 14. prosince od 17 hodin a budeme rádi, pokud našemu celku budete na dálku držet palce. Utkání lze sledovat tradičně na onlajnech nebo Tvcomu. Děkujeme za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás další tým z kategorie, která bude bojovat o osmičku. My jedeme do Brna s jasným cílem vzít si zpět body, které jsme na podzim doma s Brnem ztratili. Zároveň chceme potvrdit dobrý výkon ze sobotního utkání se Zubřím. Brno disponuje tvrdou obranou a zkušenými hráči, kteří si dokáží počkat na chybu soupeře a potrestat ji. Očekávám šedesátiminutový boj o dva body.“

Jiří Günl, brankář HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás těžké utkání s nepříjemným soupeřem z Brna, naposledy dokázali velmi potrápit Plzeň. Domácí utkání se nám s Brnem vůbec nevydařilo ve všech směrech a tak jim máme co vracet. Věřím že dokážeme navázat na výkon, který jsme předvedli doma proti Zubří. Základem bude tvrdá obrana podpořena výkonem brankářů a proměňování vyložených šancí. Pozor si budeme muset dát na souhru spojek s pivoty. Věřím že si přivezeme dva body!“