Ilustrační fotografie z utkání mladších žáků

Ilustrační fotografie z utkání mladších žáků

Mladší žáci stříbrní v 2. kole poháru Mattoni

Druhým kolem pokračovala soutěž mladších žáků pohár Mattoni v sobotu 14. prosince 2019. Ze sedmi účastníků tentokrát vynechával Baník Most. V turnaji ve sportovní hale ve Sport Centru Hostivice jednoznačně zvítězili žáci Jičína, když je jen trochu zlobili druhé Lovosice. Přes nevyrovnané výkony bronzovou příčku obhájili žáci Loun. Lounští odevzdali utkání s Jičínem a horko těžko si zajistili bod s Plzní, naproti tomu zle potrápili právě Lovosice. Čtvrté místo zůstalo doma v Hostivicích, které si snadno poradili s Plzní a Strakonicemi. Očekávaný atak Talentu Plzně na vedoucí pozici se nekonal, družstvo přijelo s ročníkem 2008. Páté místo je úspěchem, na fyzicky vyspělejší týmy žáci nestačili, ale jejich technika je příslib do příštího roku. Strakoničtí žáci se proti ostatním týmům neprosadili. Hráno 2×12 minut.

VÝSLEDKY LOVOSIC

Vstup Lovosic do utkání s Plzní byl velmi rozpačitý (6.min 3:2). V dalším pak důraz v obraně Lovosic donutil běhavé plzeňské mladíky k chybám, které lovosičtí trestali. Ve druhém poločase tempo zvolnilo a Lovosice zvítězili pro soupeře přijatelnými 17:5. Utkání se Strakonicemi bylo příliš jednoznačné, strakoničtí dosáhli první branky v posledních vteřinách poločasu za stavu 11:0. Druhý poločas byl podobný, ale v poklidnějším tempu (19:4). Zápas s Hostivicemi měl být také jednoznačný, ale než se lovosičtí rozkoukali, prohrávali  (4.min 0:2). Vysunutá obrana  Lovosic přeci jen přinesla ovoce (7.min 6:2). Zbytek utkání se hrál téměř bez obran a se spoustou technických chyb na obou stranách, na konečných 21:15.

Téměř celé utkání s Louny lovosičtí vedli. Diváci viděli velký kontrast mezi křečovitou hrou lovosických, kteří hájili jednobrankové vedení a na druhé straně bojovnost Loun, kteří se snažili zvrátit jednobrankový rozdíl ve skóre na svoji stranu. Šťastnější byli nakonec Lovosice (12:11).

Závěrečné utkání dvou neporažených bylo víceméně o vůli. Jičín se rychle dostal do vedení (5.min 1:3), ale Lovosice kontrovali (13.min 6:4). Tříbranková šňůra Jičína mezi 14. a 15.minutou vrátila Jičínu vedení, které již nepustil.  Jičínští více chtěli, po zásluze zvítězili 11:9 a odčinili tak porážku z prvního kola

1. HBC Jičín 5 5 0 0 72: 43  +29 10
2. HK Lovosice 5 4 0 1 78: 46    +32 8
3. LOKO Louny 5 2 1 2 60: 58      +2 5
4. LIONS Hostivice 5 2 0 3 71: 71      4
5. TALENT Plzeň 5 1 1 3 47: 73      -26 3
6. HBC Strakonice 5 0 0 5 39: 76 -37 0

Druhé místo v turnaji je určitě potěšitelné, nicméně družstvo nehrálo v pohodě. Ztratila se uvolněnost a lehkost. V obraně chyběl obvyklý týmový tlak a v osobních soubojích důraz. Na branky, s výjimkou úvodních utkání, se hráči hodně napracovali. Vázl rychlý přechod do útoku a střelecké pokusy byly často bezzubé. V plné nahotě se to ukázalo v utkání s Louny. Hráči hráli alibisticky, jen odehrávali, se  soupeřem se pral jen Čermák, autor sedmi branek ze dvanácti.

V turnaji žádný hráč Lovosic nepodal nadprůměrný výkon. Absolutorium snese jen Čermák bojovností a Palán na pivotu. Celkem lze sice hodnotit výsledky dobře, ale družstvo má na víc.

SESTAVA

Skalický, Holman – Čermák, Palán, Křížek, Šenk, Dvořáček, Gebhart St., Burša, Gebhart J., Bradáč, Barva, Rak,

 Trenéři: Holata, Hron, Potůček, Trefný, Vodička