Lovci nastoupí znovu doma a znovu potřebují zvítězit

Dva zápasy za sebou v domácím prostředí chtějí Lovci přetavit v plný bodový zisk. První krok se jim podařilo udělat minulý týden proti Jičínu, potvrdit domácí body chtějí i teď proti Frýdku-Místku.

10. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKF Frýdek-Místek,
sobota 16. listopadu 17:00

Další velmi důležitý zápas čeká v sobotu na lovosické házenkáře, kteří se po vítězném střetnutí proti Jičínu znovu postaví konkurentovi z řad týmů pro elitní osmičku. Protože v domácím prostředí Lovci již dvakrát prohráli, budou se snažit v nadcházejících utkáních maximálně bodovat. Do konce roku 2019 na ně čeká ještě celkem 5 nebo 6 zápasů. Proč otazník nad počtem utkání? Zápas proti Karviné, který má být sehrán do konce tohoto roku, totiž i nadále zůstává v termínovém řešení Soutěžního úseku ČSH. Původně navrhovaný termín 13. 11. byl totiž ze strany Karviné odmítnut a na jiném termínu se prozatím oba kluby nebyly schopny dohodnout. Jistá je tak pětice střetnutí:

16. listopadu – Frýdek-Místek (doma)
30. listpadu – Kopřivnice (venku)
7. prosince – Zubří (doma)
14. prosince – Brno (venku)
21. prosince – Maloměřice (doma)

Ještě třikrát se tak do konce roku Lovci představí doma a ve všech třech zápasech chtějí získat plný bodový zisk. Jako „povinnost“ bodovat se dá označit nejbližší utkání proti Frýdku-Místku. Lovosický nejbližší soupeř je zatím v tabulce na 11. místě se ziskem 2 bodů, ale rozhodně to je kvalitní tým, který zaostává za očekáváním. Jediné dva body získal tým, tehdy ještě vedený trenérem Andrejem Titkovem, v zápase proti nováčkovi z Maloměřic. Aktuálně vede tým předseda klubu Lubomír Kavka, který nahradil odvolaného Andreje Titkova a pod jeho vedením se severomoravskému klubu ještě bodovat nepodařilo. Má za sebou ale vyrovnané duely se silnými celky: Zubřím, Novým Veselím, Plzní, které prohrálo rozdílem několika málo branek. Navíc se do sestavy vrací obávaný střelec Vojta Petrovský, který patří každoročně k nejlepším kanonýrům celé soutěže.

Celek Frýdku-Místku před sezónou opustili tři hráči: kariéru ukončil Martin Stržínek, do Brna odešel Jakub Bosák a do týmu Nového Veselí Martin Kocich. Celek naopak posílili například Filip Hardt z Kopřivnice, David Lefan (návrat z německého angažmá).

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 16. listopadu od 17 hodin. Potřebovat budeme každého fanouška! Děkujeme za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před zápasem:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás soupeř z podobné kategorie jako byl v posledním kole Jičín. Frýdku-Místku se do sestavy vrátil Vojta Petrovský, což samozřejmě posílilo zejména ofenzivní sílu soupeře. Já doufám, že doma zopakujeme dobrý a disciplinovaný výkon ze zápasu s Jičínem a potvrdíme, že naše herní forma stoupá. Frýdek-Místek disponuje velmi dobrou defenzivou, na což mají hráče s dobrým somatotypem. Za nimi dobře chytá brankář Vít Pyško. To je hlavní síla soupeře, kterou budeme muset v sobotu překonat. V útoku si musíme dát pozor na kvalitní spolupráci spojek s pivotem a křídly.“

Roman Jelínek, spojka HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás další důležité utkání, ve kterém musíme 100% bodovat. Nejen z důvodu domácího prostředí, ve kterém nechceme ztrácet body, ale i z důvodu souboje o místo v play-off. Frýdek bude zřejmě patřit k týmům, které budou hrát na hranici play-off a play-out. Proto pro nás bude velice důležité uspět. Hra Frýdku je založena na individuálních činnostech jednotlivců. Pokud udržíme obranný blok kompaktní a nebudeme propadat v soubojích 1:1, tak věřím, že v útočné fázi se dokážeme prosadit a oba body zůstanou doma.“