Lovce čeká předehrávka, doma přivítají silnou Duklu

Páté kolo STRABAG Rail extraligy má ve středu na programu jednu předehrávku. Z důvodu víkendové účasti pražského celku v evropském poháru přijede Dukla do Lovosic již v týdnu.

5. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha,
středa 2. října 18:00

Do Lovosic dorazí ve středu velmi atraktivní soupeř, se kterým Lovci vždy sehrávají napínavé duely plné emocí a tvrdých, ale fair soubojů. Věříme, že takové utkání přinese i tato předehrávka, která se odehrává uprostřed týdne z důvodu účasti našeho soupeře v evropském poháru.

Dukla vstoupila do soutěže velmi dobře a ze čtyř zápasů si na své konto připsala tři výhry. Na úvod doslova smetla tým Jičína, ve druhém kole si poradila s nebezpečným Novým Veselím a dotřetice brala oba body v Hranicích. Překonal ji až poslední český mistr z Plzně, který na její palubovce o víkendu zvítězil 27:23. Díky těmto výsledkům zaujímá pražský celek aktuálně druhou pozici.

Tým vede druhým rokem duo Daniel Čurda – Václav Vraný, který má k dispozici zkušený kádr. Ten před sezónou ještě posílil o estonského legionáře Martina Grištšuka, který podává v dosavadním průběhu soutěže velmi dobré výkony. Nejlepším střelcem soupeře je zatím pivot Vít Reichl, těsně za ním pak spojky Matěj Klíma a Vojtěch Patzel. Právě na těchto hráčích ve spojení s výkonem brankáře Tomáše Petržali náš nejbližší soupeř staví svoji hru. Pozor si budeme muset dávat také na další dvě spojky, již zmiňovaného Martina Grištšuka a Jakuba Svitáka.

Utkání odehrajeme již opravdu v domácím prostředí haly Chemik ve středu 2. října od 18 hodin. Věříme, že házenkářští fanoušci si tohoto atraktivního protivníka nenechají ujít. Děkujeme za vaši podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Na zápase bude u vstupu připravena kasička, kde si budete moci zakoupit bílou pastelku a přispět tím v rámci stejnojmenného projektu Bílá pastelka – dobročinná sbírka. Děkujeme, že společně s námi pomáháte!

Komentáře před zápasem:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po splnění „povinnosti“ a vítězství v Maloměřicích nás čeká těžké utkání s Duklou. Ta je jedním z aspirantů na nejvyšší posty a svoje ambice dokazuje ve všech zápasech. Musíme počítat s tím, že potrestá každou naší chybu nebo neproměněnou šanci a připravit se na její defenzivu a přechod do rychlého útoku. Ten má soupeř velmi kvalitní. Disponuje také velmi slušnou střelbou ze střední vzdálenosti a to jak z levé tak pravé strany. My hrajeme ale doma, budeme chtít Duklu co nejvíce potrápit a sebrat jí body. A tím také odčinit náš výpadek s Brnem.“

Jiří Motl, křídlo HK FCC Město Lovosice: „V utkání proti Dukle chceme odčinit naše domácí zaváhání proti Brnu. Očekávám hodně atraktivní utkání, které bude probíhat ve vysokém tempu a nasazení. Dukla má velice kvalitní přechod do útočné fáze, z toho plyne, že se budeme muset vyvarovat zbytečným technickým chybám v útoku a ledabyle nezahazovat vyložené šance.“

Daniel Čurda, trenér Dukly Praha: „Čeká nás těžké venkovní utkání. Lovosice jsou nevyzpytatelný soupeř, omladili tým, mají velmi šikovné mladé hráče a k nim pilíře týmu Jirku Motla, Jiřího Boučka a další. Dohromady je to silný soupeř, který na nás určitě bude dobře připravený. Nyní nás čeká velmi náročný program, včetně Evropského poháru, a extraliga hned od začátku ukazuje to, co většina trenérů předpovídala – bude to velmi vyrovnaný ročník a kvalitativně soutěž rozhodně udělala posun dopředu. My chceme v Lovosicích zapomenout na první prohru v sezóně a nahradit ji body z venku. To je náš cíl, abychom o víkendu mohli s čistou hlavou do Evropy.“