Jan Landa u extraligových Lovců končí

Před reprezentační přestávkou dochází v extraligovém celku Lovců k jedné změně na trenérském postu.

Utkání v Hranicích bylo prozatím poslední, které asistent trenéra Jan Landa absolvoval na lavičce mužského celku. V dalším průběhu sezóny se pravděpodobně přesune k dorostenecké kategorii.

„Už na začátku nové sezóny jsme společně s Honzou řešili jeho velké pracovní vytížení v civilním zaměstnání. Dohodli jsme se, že to ještě nějakou dobu zkusíme, ale vzhledem ke změně jeho pozice jsme se nakonec rozhodli, že jeho působení u extraligového celku dočasně ukončíme. Budeme rádi, pokud v klubu i nadále zůstane a postupně se zapojí u dorostenecké kategorie, kam již dříve chodil vypomáhat,“ objasnil aktuální situaci ředitel klubu Vojtěch Srba.

Vysvětlení k nové situaci přidal také Honza Landa: „V listopadu přecházím na novou pracovní pozici v rámci mého civilního zaměstnaní. Tato pozice nebude, zejména ze začátku, slučitelná s trénováním mužského A týmu v Lovosicích. Začátek sezóny se nám úplně nevydařil a mrzí mě, že kluky opouštím zrovna v tuhle chvíli, ale o změně pozice se ví již delší dobu, tak věřím, že se s tím kluci rychle vypořádají. Aktuálně si dám zřejmě na několik týdnů úplný klid od házené a pak bych se rád postupně zapojil u mládeže. Dlouhodobě se netajím tím, že bych rád částečně působil u dorostenecké složky, která je teď perfektně vedená Láďou Šumou. Lovcům budu samozřejmě extrémně držet palce a nebudu chybět na žádném domácím zápase.“

Na lavičce „A“ týmu tak bude od dalšího utkání (3. listopadu v Plzni) již jen Pavel Farář, i nadále bude spolupracovat s kondičním trenérem Patrikem Zemanem.