Vysoké vítězství nad nováčkem soutěže

Ve čtvrtém kole STRABAG Rail extraligy vybojovali Lovci druhé vítězství v této sezóně, když přesvědčivě porazili nováčka soutěže z Maloměřic.

4. kolo STRABAG Rail extraligy:

SHC Maloměřice Brno – HK FCC Město Lovosice
21:33 (9:15)

Podruhé za sebou narazili lovosičtí házenkáři na tým z Brna a proti nováčkovi soutěže chtěli odčinit porážku z minulého týdne. Domácí vedli jen v samém úvodu střetnutí, kdy se našim hráčům nedařilo střelecky a často jejich střely mířily mimo tři tyče hájené Jakubem Koňaříkem. V 16. minutě byl stav ještě vyrovnaný (5:5). V dalších minutách resp. mezi 16. – 28. minutou ale povolili Lovci svému soupeři jedinou branku, přičemž sami byli úspěšní hned osmkrát a rázem jsme Maloměřicím utekli na sedm branek (6:13). Stejný rozdíl svítil na ukazateli i po skončení první půle.

Vstup do druhého poločasu se našim hráčům vydařil na jedničku a ve 35. minutě bylo prakticky rozhodnuto o tom, kdo si v tomto duelu připíše dva body. Pět gólů v řadě přineslo Lovcům vedení 20:9 a utkání se pak již spíše dohrávalo. Nakonec jsme porazili „Mamuty“ o 12 gólů a připsali si dva body za výhru 33:21.

Další střetnutí hrajeme hned ve středu, když v předehrávce 5. kola extraligy přivítáme v domácí hale tým pražské Dukly. Utkání se hraje ve středu 2. října od 18 hodin a podporu vás fanoušků budeme velmi potřebovat. Děkujeme.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl, Günl – Holubec 2, Kupa 6, Motl 9, Motejl, Bouček 1, Jelínek 3, Bičiště, Barth 1, Trkovský 5/1, Semerád, Jahn, Nový 2, Malý 4.

7m hody: 1/1 – 4/4, vyloučení: 2 – 5, rozhodčí: Bubeníček, Petruška, diváků: 304.

Komentáře po utkání:

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: „První a druhý poločas byly naprosto rozdílné. Řekli jsme si, jak jsme ve druhé půli hrát, ale jednalo se o naprostý blackout. Ztratili jsem spoustu balónů a soupeř stačil odskočit na nějakých deset gólů. Chtěli jsme hrát stále dopředu a na góly, ať z toho vytěžíme co nejvíce. Soupeř si to už jenom pohlídal. Potom už jsme spíše zkoušeli, ale nic moc se nepředvedlo, žádný zvrat to nebyl.“

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Brankovým rozdílem jsme jasně vyhráli, ale zápas to rozhodně jednoduchý nebyl. Kluky jsem na to v kabině upozorňoval. Mně se ten styl Maloměřic líbí. Ve všech třech zápasech hráli poměrně slušně. Ty dva venkovní prostě nezvládli a doma s Hranicemi drželi dlouho nadějný výsledek a to stejné dnes s námi v prvním poločase. Dobře nám dnes fungovala defenzíva.”