Žákovská liga je minulostí

V neděli 19. května odehráli starší žáci další kolo žákovské ligy. V konečném součtu bodů nám patří 8. místo.

Žákovská liga 2018/2019, starší žáci – poslední turnaj Liberec. 

Tým odehrál 24 kvalitních utkání během 6 turnajů. Vyhráli jsme 15 utkání, 1 remizovali a 8 utkání jsme prohráli. Nejlepším střelcem našeho týmu byl Tadeáš Pokorný, který vstřelil 118 branek.

Poslední kolo žákovské ligy jsme hráli v Liberci. Našimi soupeři byli domácí Liberec Handball, KH Kopřivnice, TJ Sokol Úvaly a TJ Sokol Nové Meziříčí. Z turnaje jsme si přivezli 6 bodů za 3 vítězství a 1 utkání jsme prohráli.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE: TJ SOKOL ÚVALY 33:22 (18:11)

První ranní utkání nám moc nesedí. Naštěstí jsme do úvodního utkání šli koncentrovaně a s nasazením. Hlavně jsme utkání nepodcenili. Zápas jsme rozhodli už v prvním poločasu, který jsme vyhráli o 7 branek. Dařila se nám obrana a většinu gólů jsme vstřelili z rychlých útoků.

LIBEREC HANDBALL: HK FCC MĚSTO LOVOSICE 24:23 (13:12)

Utkání jsme bohužel prohráli vinou neproměněných šanci. 3 sedmimetrové hody, několik rychlých útoků a selhala nám střelba z křídla. Bohužel nás v tomto utkání nepodrželi ani brankaři. Klíčové byly 3 minuty v prvním poločase, kdy jsme několikrát ztratili míč špatnou přihrávkou a snahou rychle zakončit. V obraně jsme nebyli schopni ubránit postupný útok soupeře. Celkově bylo utkání vyrovnané a ani jeden z týmů se nedostal do vyššího vedení než na 2 branky. V utkání byl zraněn Honza Hron, dostal úder na obličej a musel být ošetřený. Bohužel nemohl nastoupit v dalších utkáních.

KH KOPŘIVNICE: HK FCC MĚSTO LOVOSICE 26:27 (14:17)

Velmi vyrovnané utkání a o dva body jsme bojovali až do konce utkání. Brankařům se celý nedařilo pochytat křídla a Kopřivnice toho využila. Do hry se dostali všichni hráči. Skupina, která střídala do druhé části zápasu nebyla tak důsledná jako hráči, kteří utkání začínali, ale nevzdali jsme se udrželi jsme si jednobrankovou výhru do konce utkání.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE : TJ SOKOL NOVÉ MEZIŘÍČÍ 36:28 (17:14)

I přes to, že jsme zvítězili o 9 branek pro mě jako pro trenérku to bylo nejpřínosnější utkání dne. Soupeř hrál stejný obranný systém jako my a hráči obou týmů hrály rychlou a jednoduchou házenou. I přes to, že to bylo naše poslední utkání, snažili jsme se ubránit útok soupeře a rychle přejít do útoku. V brance nás držel Martin Hromada.

Sestava Lovců: Antonín Bartošík, Martin Hromada – Tadeáš Pokorný, Pavel Vojíř, Tomáš Pokorný, Martin Zámyslický, Václav Toman, Filip Krogner, Jan Bereš 04, Jan Bereš 05, Jan Šváb, Jan Klug, Vojtěch Černý, Tomáš Král, Jan Hron

Více fotek můžete najít na FB profilu Lovci Lovosice mládež.