S Frýdkem-Místkem uděláme tečku za nevydařenou sezónou

Závěrečné dva duely čekají na naše házenkáře v letošním ročníku STRABAG Rail extraligy. Změří v nich síly s týmem Frýdku-Místku.

CHANCE Play off STRABAG Rail extraligy, utkání o 7. – 8. místo:

HK FCC Město Lovosice – SKP Pepino Frýdek-Místek
1. utkání: sobota 4. května od 17 hodin (Lovosice)
2. utkání: středa 8. května od 16 hodin (Frýdek-Místek)

Ani herně ani výsledkově nebudeme na letošní extraligovou sezónu vzpomínat v dobrém. Nejhorší umístění v novodobé historii klubu, nevydařené výkony na hřištích soupeřů nebo promarněný pětibrankový náskok z úvodního duelu (skupiny o 5. – 8. místo) s Kopřivnicí. Takové zřejmě zůstanou poslední vzpomínky na sezónu 2018/2019.

V sobotu na Lovce čeká úplně poslední zápas v domácím prostředí, sezónu pak zakončí závěrečným duelem na palubovce Frýdku-Místku. Tato dvě utkání, cílem kterých je dohrát sezónu se ctí, rozhodnou o tom, zda v konečném součtu obsadíme sedmou nebo osmou pozici. Na vylepšení celkového dojmu to stačit nebude, pojďme se ale společně a především důstojně zkusit rozloučit s letošním soutěžním ročníkem. Budeme rádi, pokud nás i v závěrečném utkání podpoříte v duchu hesla JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Děkujeme.

Statistiky k soupeři – SKP Pepino Frýdek-Místek:
7. místo po základní části (22 bodů, Lovci 8. příčka 20 bodů)
Čtvrtfinálová série proti HCB Karviná 0:3 (21:30, 21:28, 23:34)
Skupina o 5. – 8. místo: série s Novým Veselím (24:27, 23:31)
Nejlepší střelec týmu: Vojtěch Petrovský, spojka (135 branek)

Vzájemné zápasy Lovci vs Frýdek-Místek v základní části:
Lovosice – Frýdek-Místek 35:29
Frýdek-Místek – Lovosice 36:34

Utkání ČF Českého poháru:
Frýdek-Místek – Lovosice 36:31

Střetnutí v Lovosicích se hraje v sobotu 4. května v tradičním čase od 17 hodin, odvetné utkání pak ve sváteční den ve středu 8. května od 16 hodin.

Komentář před utkáním:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Rádi bychom v posledních dvou zápasech ukázali, že házenou hrát umíme a to hlavně na venkovním hřišti. Samozřejmě že půjdeme za vítězstvím v obou duelech. Prozatím máme bohužel problém udržet konstantní herní projev po celých šedesát minut hry. To se projevilo i v zápase v Kopřivnici, kde jsme měli utkání 45 minut pod kontrolou a soupeři jej v posledních deseti minutách darovali. Na tom tento týden pracujeme, aby se nám to v zápase proti Frýdku-Místku nestalo.“