Prague Handball Cup – mladší postoupili do hlavní skupiny

Družstvo mladších žáků HK Lovosice odjelo do Prahy na Prague Handball Cup sice obhajovat loňské vítězství, letos ale takové ambice lovosičtí neměli.

Prague Handball Cup 2019 – mladší žáci.

Cílem týmu byl postup ze šestičlenné skupiny. A neměli to tak jednoduché, neboť naše skupina vylosovaná z 90 zúčastněných týmů v katgegorii mladších žáků byla velmi vyrovnaná. Hráno 2×15 minut.

Na turnaji má chorvatská házená výborný zvuk, proto k úvodnímu utkání proti MRK Čakovec lovosičtí přistoupili s respektem. Soupeř se tak dostal rychle do vedení (3.min 2:1). Lovosičtí brzy poznali, že je orientovaný spíš na pěší házenou a rychlými útoky ho přeběhali (poločas 9:3). Chorvaté se v druhém poločase šestibrankovou šňůrou dostali do zápasu (25. min 11:10). Rychlost a důraz v obraně Lovosic přeci jen slavila úspěch (utkání 17:14). Ve druhém zápase proti běhavým žákům SG Krems/Langenlois I nechaly Lovosice rychlost a důraz v kabině, a tak stále jen dotahovaly (8.min 3:4, poločas 5:7). Obraz hry se ani ve druhém poločase nezměnil, ale výsledek 10:16 je příliš krutý. K závěrečnému sobotnímu zápasu o půl deváté večer proti Velkému Meziříčí nastoupily jiné Lovosice. Důrazná obrana uhlídala ostré spojky soupeře a lovosický útok tolik nechyboval. Skóre pomalu, ale jistě narůstalo ve prospěch Lovosic (poločas 9:6). Konec však byl hektický. Na závěrečné dvě minuty za stavu 14:10 byli oslabeni dvouminutovým trestem. Soupeř v početní převaze osobkou málem dosáhl na remizu (14:13)

Sobotní úvodní utkání proti TIK Taastrup bylo jednoznačné (17:3). Pořadí ve skupině bylo nejasné, o postupových umístěních rozhodovalo až poslední utkání s Duklou Praha I. Lovosice předvedly nejlepší výkon v turnaji, jak v obraně, tak v přechodu do útoku (8.min 7:1). Úvodní náskok lovosičtí udrželi až do závěrečného hvizdu (17:12, poločas 8:4)

O postupujícím do dalších bojů se rozhodovalo ve tříčlenné skupině – Union Tigers Korneuburg (Dánsko), Lovosice a Louny. Lounští v utkání proti Lovosicím potvrdili svoji sílu a nenechali nikoho na pochybách, že jejich cíle jsou nejvyšší. Lovosice vzdorovaly jen v 1.poločase (8.min 5:5, poločas 7:9). Rychlost lounských donutila lovosické k chybám, které soupeř trestal (11:19). Reputaci si Lovosice trochu napravily v utkání proti Dánům. Důrazná obrana v úvodu nedovolila Dánům skórovat a naopak Lovosice snadno těžili z rychlých útoků (poločas 11:3). Hrubé chyby a nepřesná střelba Lovosic ve druhém poločase umožnila Dánům přijatelný výsledek 19:15.

Celkově lze hodnotit vystoupení družstva jako velmi dobré. Výsledek odpovídá síle týmu. Výkonnost táhli Fornbaum, Srba a Buryánek, v obraně platil důrazem Gebhart J. Solidní výkon odvedli oba brankáři. Pochvalu si zaslouží všichni hráči, také lavička odehrála dobré poločasy. Děkujeme rodičům za zajištění přepravy a účinnou podporu.

SESTAVA: Šírek, Toužimský – Fornbaum, Buryánek, Srba, Křížek, Gebhart J., Trefný, Krejza, Palán, Šenk, Rezka, Gebhart St., Toman