Pořád je o co hrát!

Poslední čtyři zápasy v letošním ročníku extraligy čekají na všechny týmy bojující ve skupině o 5. – 8. místo. Mezi nimi jsou i Lovci Lovosice.

CHANCE Play off STRABAG Rail extraliga, skupina o 5. – 8. místo:

HK FCC Město Lovosice – KH ISMM Kopřivnice

1. utkání (Lovosice) čtvrtek 18. 4. od 19 hodin
2. utkání (Kopřivnice) pátek 26. 4. od 18 hodin

Skupina o 5. – 8. místo se hraje pohárovým způsobem (doma-venku) a první dvojice v pavouku tvoří Lovci – Kopřivnice a Frýdek-Místek – Nové Veselí. Úspěšnější celky z prvních dvojzápasů postoupí do zápasů o konečné 5. – 6. místo, poražení do zápasu o konečné 7. – 8. místo. I tyto duely se hrají stejným systémem jako úvodní série.

Na všechny celky tak čekají poslední 4 utkání v letošním soutěžním ročníku a rozhodně mají všechny týmy o co hrát. O něco zklamanější mohou být družstva Kopřivnice a Nového Veselí, která i přes lepší výchozí pozici ve čtvrtfinálové sérii nedokázaly přejít přes svého protivníka (Jičín resp. Duklu Praha). Čtvrtfinálové série jsou ale již více jak dva týdny minulostí a rozhodně se nedá čekat, že by kterýkoliv z týmů postrádal motivaci.

A ne jinak tomu bude i v případě házenkářů Lovosic. Podíváme-li se totiž do novodobé historie házené v Lovosicích a na jednotlivá umístění našeho celku, zjistíme, že se áčko neumístilo hůře než na šesté příčce (1x 6. místo, 1 x 5. místo, ostatní umístění maximálně do 4. příčky). Po základní části obsadili Lovci osmou pozici a mají tak teď ideální šanci zatím nepovedenou sezónu napravit a dosáhnout na konečné solidní umístění.

Přesto že si dáváme za cíl i v této skupině co nejlepší možné umístění, zároveň jsou tyto zápasy i díky absenci některých důležitých hráčů přípravou na další soutěžní ročník. Chybět nám budou dlouhodobě zranění Sýkora, Stach, ke kterým se přidali někteří další z průběhu posledních utkání. Prostor by tak měli dostávat hráči ze širšího kádru, se kterými počítáme již od nadcházející sezóny.

Nic to nemění na tom, že chceme z úvodního duelu hraném na naší palubovce vyjít s co nejlepším možným výsledkem, který by Lovcům dával reálnou naději na úspěch v celkovém součtu obou zápasů s Kopřivnicí. První zápas proti tomuto soupeři sehrajeme ve čtvrtek 18. dubna od 19 hodin v hale Chemik. Odveta se hraje příští pátek v Kopřivnici.

Přijďte Lovce podpořit i v tomto boji, děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:
Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Kopřivnice, která za poslední dva roky udělala pod vedením Luboše Veřmiřovského obrovský výkonnostní posun, bude pro nás velice těžký soupeř. Přestože letos ve čtvrtfinále trošku překvapivě nedokázala přejít přes „zkušenější“ tým Jičína, i tak je to jednoznačně aspirant na konečné páté místo. Nás čeká těžké dvojutkání i z toho důvodu, že se opět musíme obejít bez některých našich hráčů. Očekávám clekově vyrovnané bojovné zápasy, ve kterých budou rozhodovat individuální výkony, nasazení a větší motivace ke konečnému umístění.“

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „S týmem z Kopřivnice máme v této sezóně vyrovnanou bilanci zápasů. První zápas, který jsme letos odehráli s týmem Kopřivnice na domácí půdě, skončil stavem 31:29, kde celý průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, kdežto duel na venkovní půdě byl takřka po celou dobu v režii domácích a zápas skončil stavem 23:30 pro celek Kopřivnice. Tuto porážku budeme chtít odčinit hned prvním zápasem na domácí půdě a do dalšího utkání v Kopřivnici jet s psychickou výhodou. Jádro týmu Kopřivnice je složeno víceméně z mladých talentovaných hráčů. Určitě si budeme muset dát pozor na kvalitní rozehrávku hráče Patrika Fulneka a Marka Bukovského. Dále si budeme muset dát pozor na agresivní obranu Kopřivnice, za kterou velmi spolehlivě chytá Marek Žingor. Myslím si, že dvojzápas s Kopřivnicí nebude nic lehkého a do obou zápasů budeme muset vlétnout na 100%. Uděláme vše pro to, abychom tyto dva zápasy vyhráli a dále se vrhli do bojů o 5. až 6. místo. Věřím, že diváci uvidí rychlou a kvalitní házenou.“