Minižáci na Prague Handball Cup 2019

Lovosičtí minižáci se na letošním mezinárodním turnaji v Praze neztratili. Vylosování jim určilo nejtěžší soupeře hned v úvodu turnaje.

Prague Handball Cup 2019 – minižáci.

V základní šestičlenné skupině skončili na čtvrtém místě a bojoval dále již úspěšně v tzv „B“ části turnaje, kde hrály celky, které skončily ve skupinách na 4.-6. místě.

O kvalitě týmů z naší skupiny svědčí tato skutečnost. První tři celky v celkovém pořadí turnaje (zúčastnilo se 30 družstev z celé Evropy) byly z naší skupiny. V „B“ turnaji byly opět první tři celky z naší skupiny.

Družstvo Lovosic po první těžké porážce s pozdějším vítězem celého turnaje se obtížně vyrovnávalo s tímto výsledkem a to se odrazilo ve druhém zápase kde nás velké množství technických chyb připravilo o lepší výsledek (na omluvu našich chyb lze konstatovat, že se hrálo s přehuštěným míčem soupeře a naše nepřesné zpracování míče v útoku umožnilo soupeři z Rumunska nastřílet nám zbytečné množství branek .

V našem celku lze pochválit všechny hráče za bojovnost a úspěšnou snahu překonat trauma z prvních porážek a turnaj dohrát ve velkém stylu. Oporou týmu byl Adam Skalický v brance a v útoku se výborně předvedl Matyáš Kratochvíl s Adamem Heřmanovským. Díky sebevědomému a nebojácnému výkonu těchto hráčů získali sebevědomí i ostatní členové družstva a každým zápasem se výkon Lovosic zlepšoval. Je to vidět i na výsledcích zápasů.

Základní skupina:

HC Maximir- Pastela I (CRO) – Lovosice 23:5,
HC Talentul este Gheia (ROU) – Lovosice 17:9,
TJ Chodov – Lovosice 6:9,
HKM Šala – Lovosice 15:10,
SKH Polanka – Lovosice 17:8.

Pořadí ve skupině:
1.HC Maximir-Pastela (celkový vítěz Prague Cupu kat.mini )
2. HKM Šala (stříbrný tým celkového pořadí)
3. HC Talentul este Gheia (bronzový tým celkového pořadí)
4. HK FCC město Lovosice (vítěz části B turnaje)
5. HC Chodov (třetí celek B)
6. SKH Polanka (finalista B PC)

Play-off „B“:
Lovosice – FC Bayern Mnichov 14:6
Lovosice – HC Sporta Hlohovec 12:7
Lovosice – TJ SM Chodov 10:8
Lovosice – SKH Polanka 20:13

Sestava Lovců: Adam Skalický – Matyáš Kratochvíl, Adam Heřmanovský, Dominik Cibulka, Luděk Kylíšek, Jan Sedláček, Tadeáš Urban, Daniel Šenk, Pavel Kamaryt, David Černý, Filip Fiedler, Václav Chomát, Adam Kudlička.

Všem jmenovaným děkují trenéři za důstojnou reprezentaci lovosické mládežnické házené a rodičům za zajištění dopravy a mohutné povzbuzování našeho týmu.

Lovosice, 22.4.2019 Trenéři: Jelínek, Čech, Kylíšek, Šváb.