Do Kopřivnice povezeme náskok 5 branek!

První ze dvou duelů úvodní série mají odehraný házenkáři Lovců, kteří v boji o postup do zápasu o 5. – 6. místo měří síly se třetím týmem po základní části, týmem Kopřivnice.

Strabag Rail Extraliga – skupina o 5. – 8. místo – 1. utkání
HK FCC Město Lovosice – KH ISMM Kopřivnice 32:27 (13:13)

Ve značně nekompletních sestavách obou celků se odehrálo úvodní střetnutí mezi Lovosicemi a Kopřivnicí. Lovcům chyběli dlouhodobě zranění Sýkora, Stach, ke kterým se v posledních týdnech přidali Motl s Kupou, mimo hru byl Trkovský a z finále ZŠ v házené se bez tréninku vrátil Klimt.

První poločas byl vyrovnaný, zpočátku byla o jeden krůček vepředu hostující Kopřivnice, která vedla těsným rozdílem do stavu 6:7 v 15. minutě. Tři branky Lovců v řadě otočily skóre ve prospěch domácích (9:7 17. minuta) a donutily trenéra hostí Luboše Veřmiřovského k oddechovému času pro hostující celek. Lovci si vedení drželi až do 26. minuty, v závěru poločasu ale tři slepené branky hostí stanovily poločasové skóre 13:13.

Hned v úvodu druhé půle dokázala Kopřivnice zopakovat třígólovou sérii a otočila skóre na 14:16. Lovci se ale poté dokázali vrátit zpět do zápasu, zagresivnili obranu,  za kterou byl i při vyložených šancích soupeře úspěšný brankář Hrdlička. Výsledkem bylo vedení domácích 23:19 ve 44. minutě zápasu. Kopřivnice dokázala několikrát snížit na rozdíl dvou branek (25:23, 27:25), ale díky střelecky disponovanému Jonášovi, který střelecky doplnil Bartha, si nakonec Lovci do Kopřivnice povezou náskok pěti branek za vítězství 32:27.

Druhý poločas zastihl ve velkém stylu brankáře Honzu Hrdličku, který zneškodnil soupeři hned několik vyložených šancí. Střelecky se dařilo Pepovi Jonášovi a svoji šanci za pačesy pořádně chytil Tomáš Barth. Hráč, který původně neměl ani nastoupit, se zaskvěl téměř 100% úspěšností střelby a skvělým výkonem. Pochvalu za bojovnost zaslouží všichni naši hráči, na které čeká odvetné střetnutí v Kopřivnici v pátek 26. dubna od 18 hodin.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Günl, Rang – Holubec 1, Bouček, Jelínek 2, Barth 8, Klimt 2, Konárik 4, Semerád 1, Jonáš 9, Karlovec 3, Malý 1/1, Franc 1.

 Sedmimetrové hody: 1/1 – 4/3. Vyloučení: 3:1. Rozhodčí: Hájek, Nezbeda. Diváků: 253.

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Jsem rád, že jsme po čtyřech nevydařených zápasech, ve kterých jsme čtyřikrát vysoko prohráli (3 x Plzeň, 1 x přátelské utkání s Elbflorenz) konečně vyhráli. Důležité to je hlavně z pohledu naší psychiky.  Skvělé je, že jsme byli v zápase bojovnějším týmem než byla Kopřivnice v posledních dvaceti minutách. Zvládli jsme koncovku utkání, což se nám za celou sezónu nepodařilo. Chtěl bych za dnešní výkon vyzdvihnout Tomáše Bartha, za to jak hrál uvolněně a s čistou hlavou. Ukázal všem, jak se má hrát házená pro radost a ne jen proto, že se musí.“

Tomáš Barth, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Já jsem ještě minulý týden vůbec nevěděl, že budu dneska hrát, ale jelikož máme hodně zraněných hráčů, tak jsem tu šanci dostal. Hrozně jsem si to utkání užíval, i když nejsem křídlo, byl jsem rád, že jsem mohl hrát. Tuhle výhru jsme jako tým hrozně potřebovali hlavně po psychické stránce, protože jak utkání už v play-off s Plzní, tak teď s Drážďany v přáteláku pro nás výsledkově neskončily dobře. Myslím si, že jsme dneska konečně hráli soudržně jako tým. Plnili jsme taktiku trenérů v obraně zavřít střed a neotvírat souhru s pivotem, protože Kopřivnice nemá střelce z dálky. Hrdla nás v bráně držel výbornými zákroky a pak i nadstandardními zákroky jako chyceným trhákem a sedmičkou. Celkově byl náš výkon skvělý a vezeme do Kopřivnice slibný náskok.“