Ve čtvrteční předehrávce přivítáme Zubří, v zápase o vše

V základní části STRABAG Rail extraligy je ve hře posledních šest bodů. Lovci Lovosice jsou zatím mimo postupové pozice do play-off a šanci na postup do něj může vykřesat pouze vítězství nad Zubřím.

20. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC ROBE Zubří,
čtvrtek 28. 2. od 18:05

Oba týmy se před čtvrtečním duelem nacházejí v hodně podobné situaci: jsou na hranici play-off, ale případný postup mají stále ve svých rukách. Zubří je na tom o kousek lépe, protože v tabulce mu patří 8. příčka se 17 body. Lovci jsou na 9. pozici se ziskem 16 bodů.

Srovnání soupeřů před 20. kolem:
8. místo: Zubří 17 b – zbývající utkání: V Lovosice, D Jičín, V Hranice.
9. místo: Lovosice 16 b – zbývající utkání: D Zubří, V Brno, D Karviná.

Jako první je tedy před oběma týmy vzájemné utkání. Po něm buď Zubří může s téměř jistotou rozhodnout o svém postupu mezi nejlepší osmičku (v případě vítězství) nebo svoji naději vykřešou naši Lovci. Ti by v případě vítězství přeskočili svého protivníka o jeden bod a čekalo by se na výsledek zbývajících dvou utkání v základní části. Přičemž každý z celků má k dobru ještě jeden zápas v domácím prostředí a jedno utkání na hřišti soupeře. Nemá smysl polemizovat o síle dalších soupeřů, dokud nebude odehrán čtvrteční duel.

Do Lovosic každopádně přijede celek, který má stejně jako my každý rok ambice postoupit do play-off a stejně jako Lovci by v případě neúspěchu chyběl mezi nejlepšími po velmi dlouhé době. Na rozdíl od Lovců dokázalo Zubří přivézt body z venkovních zápasů (Litovel, Dukla, Brno), ale ztrácelo je doma (např. s Novým Veselím, Kopřivnicí, Duklou nebo Karvinou). Nejlepším střelcem soupeře je zkušený Martin Hrstka (97 branek) a Marek Korbel (89 branek). Na lavičce soupeře je trenér Dušan Poloz.

Utkání začíná v hale Chemik ve čtvrtek 28. února od 18:05 hodin. Utkání je pro Lovce hodně důležité a proto je na tento zápas pro všechny fanoušky vstup zdarma. Budeme moc rádi, pokud přijdete společně s Lovci bojovat o play-off. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Zápas se Zubřím je jednoznačně klíčové utkání k udržení šance na play-off. Soupeř je v naprosto stejné situaci jako jsme teď my, protože stejně jako náš tým nebylo jeho cílem nechat boj o postup do play-off do posledních kol základní části. Jediná naše výhoda oproti soupeři je, že máme v přímém souboji výhodu domácího prostředí. Zubří se snaží o rychlou dynamickou hru a bude záležet na tom, jak k tomu přistoupíme hlavně v naší defenzivě. S tou máme problémy.“

Václav Franc, pivot HK FCC Město Lovosice: „Máme před sebou poslední tři utkání základní části. V tom nejbližším nás čeká celek ze Zubří, se kterým se popereme o jedno z posledních postupových míst do play-off. Oproti poslednímu utkání ve Frýdku musíme zkvalitnit hlavně individuální činnosti v obraně a využívat „jednoduchých“ branek z rychlého útoku. Věřím, že pokud předvedeme minimálně stejně bojovný výkon a nasazení jako proti Plzni, tak oba body zůstanou u nás.“