V pátek budeme pomáhat Aničce a bojovat o naději

Již v pátek čeká na Lovce další utkání STRABAG Rail extraligy. V rámci 18. kola nejvyšší soutěže změří síly s lídrem ligové tabulky Talentem Plzeň.

18. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Talent Robstav-M.A.T. Plzeň,
pátek 15. února 18 hodin

Extraligové hodiny neúprosně odtikávají poslední kola základní části, po kterých se peloton týmů rozdělí na osmičku celků postupujících do play-off a čtveřici týmů bojujících o záchranu. Lovci jsou nyní přesně na hraně postupu, resp. na poslední příčce, která některému z družstev zaručuje postup do bojů o medaile. Jejich pozice je ale hodně vratká, když stejný počet bodů jako naši házenkáři má i devátý celek Zubří.

Každé kolo a každý získaný bod teď (nejen pro náš tým) má cenu zlata a nejinak to bude v nejbližším duelu, ve kterém v pátek hostíme první celek tabulky Talent Plzeň. Plzeň navíc svoje vedoucí postavení upevnila včerejším vítězstvím v dohrávce proti Karviné. V dramatickém zápase plném emocí nakonec díky lepšímu závěru zvítězila 31:29 a odskočila svému nejbližšímu pronásledovateli na rozdíl 3 bodů. Celkově jich Plzeň získala již 26, přičemž jen třikrát v dosavadním průběhu soutěže odešla ze zápasu poražena (v Karviné a v Jičíně, doma s Duklou). Loňský finalista soutěže tak zatím drží nejlepší výchozí pozici do play-off.

K tomu mu pomáhá i elitní trojice střelců – spojek Jan Stehlík, Jakub Douda a Michal Tonar, které najdeme v první patnáctce kanonýrů extraligy. I z toho je vidět, jak velkou palebnou sílu Plzeň na tomto postu má a zapomenout přitom nesmíme ani na druhého z dvojice bratrů Tonarů Jakuba, který se vrátil po zranění ve velké formě a v úterním šlágru proti Karviné nasázel silnému soupeři hned devět branek.

O tom, že páteční utkání nebude pouze o sportu, ale že v něm budeme v rámci projektu „Plošina pro Aničku“ pomáhat Aničce z Litoměřic, jsme vás již informovali v článku na konci minulého týdne (najdete jej zde). Dnes do 19 hodin probíhá na FB Lovců aukce dresu reprezentačního kouzelníka v české brance Petra Štochla. Přímo v den zápasu se pak do pomoci zapojí oba týmy. Vy fanoušci máte možnost podpořit Aničku především tím, že na utkání dorazíte a část ze vstupného tak poputuje také směrem k projektu.

Ještě jednou bychom zde chtěli moc poděkovat našemu soupeři z Plzně a Petru Štochlovi za jejich sounáležitost, moc si toho vážíme! Utkání začíná v hale Chemik v pátek od 18 hodin. Věříme, že cestu do haly si najde velká část fanoušků, kteří nejen přispějí na dobrou věc, ale také podpoří Lovce v jejich boji o play-off. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Vojtěch Srba, ředitel klubu HK FCC Město Lovosice: „Utkají se dva celky ve zcela opačné situaci. Plzeň jako lídr tabulky, navíc posílená výhrou nad posledním mistrem z Karviné, proti tomu náš tým, který výsledkově tápe. Nicméně v současné chvíli se na tohle nemůžeme ohlížet a musíme znovu předvést výkon na hranici našich možností, bojovat o každý centimetr na hřišti a snažit se udržet domácí neporazitelnost.“

Daniel Rangl, brankář HK FCC Město Lovosice: „V pátek přivítáme na domácí palubovce rozjetého lídra soutěže a žhavého kandidáta na titul, který v posledním utkání dokázal přetlačit Karvinou. Soupeř se prezentuje velmi útočnou kombinační házenou rozloženou mezi spojky jako jsou Stehlík, bratři Tonarové, Douda, kteří ze zajištěné obrany posílají do breaků křídla. Momentálně se pohybujeme na hraně play-off a každý bod pro nás je zlatý. Do utkání jdeme uhájit domácí tvrz, kde jsme jako jediný tým neporaženi a zkusíme využít možné únavy soupeře, kterého středeční utkání stálo jistě hodně sil. Pokud chceme pomýšlet na bodový zisk musíme se zaměřit od první minuty na 100% důraz v obraně a eliminaci technických chyb v útoku. Každý gól bude důležitý proto o utkání rozhodne také naše střelecká úspěšnost.“