Lovci mají před sebou další pokus o body „zvenku“

STRABAG Rail extraliga nezadržitelně míří ke konci své základní části. K tomu jí zbývá sehrát posledních šest kol.

17. kolo STRABAG Rail extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice,
sobota 9. 2. od 17 hodin

Už za pět týdnů bude dohrána základní část nejvyšší soutěže házenkářů a rozhodnuto tak bude o osmičce celků, které si letos zahrají play-off. Lovci ve své novodobé historii v nadstavbové části a bojích o medaile nikdy nechyběli, v tomto ročníku se ale vinou neúspěšné série na palubovkách soupeřů dostali do kritické situace: po úterní výhře Dukly v Zubří jim patří poslední postupová (osmá) pozice a už dnes je jasné, že jeden ze silných a hlavně tradičních účastníků play-off bude bojovat jen ve skupině o záchranu.

Možnost zvrátit nepříznivou situaci budou mít Lovci ve 3 zápasech doma a 3 zápasech venku. To první z nich je čeká tuto sobotu, kdy zajíždějí na palubovku Kopřivnice. Ta se postarala o jedno z velkých překvapení, když v posledním kole dokázala porazit na její palubovce Karvinou (která naposledy v domácím prostředí podlehla někdy v březnu loňského roku). I když v kontextu s velmi dobrými výsledky týmu vedenému Lubomírem Veřmiřovským je přívlastek velký možná až nadsazený. Vždyť Kopřivnici patří v dosavadní tabulce extraligy páté místo s minimálním odstupem na třetí pozici. A ze zápasů s mistrovskou Karvinou dokázala vydolovat 3 ze 4 možných bodů, což rozhodně vedle dalších výsledků svědčí o její síle.

O vyrovnanosti a síle kádru svědčí i to, že její nejlepší střelec Zdeněk Čadra, který přišel do Kopřivnice z nedalekých Hranic, se nachází v tabulce střelců až na 17. místě. Zdatně mu sekundují Jan Hanus a Martin Střelec, kteří jsou tak nejúdernějšími hráči soupeře. Herně se prosazují i mladí házenkáři jako Patrik Fulnek, Adam Očkovič nebo Marek Bukovský, oporu má Kopřivnice také v brankáři Marku Žingorovi. Každopádně síla Kopřivnice každým rokem roste!

Naši Lovci nejsou samozřejmě v ideálním rozpoložení, které umocňuje ještě fakt, že tým Milana Berky a Jana Landy v posledních týdnech sužují zranění i nemoci. Nic to ale nemění na tom, že Lovci jsou odhodláni v Kopřivnici posílit naději na play-off, o čemž svědčí i komentáře před utkáním.

Zápas začíná v hale v Kopřivnici v sobotu 9. února od 17 hodin. Podporovat naše hráče můžete prostřednictvím onlajnů nebo Tvcom. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jedeme do těžkého prostředí, ve kterém se nám nikdy nehrálo lehce. Kopřivnice letos znovu hraje výbornou házenou, což potvrdila výhrou v posledním kole v Karviné. My ze sebe budeme muset vymáčknout všechno, abychom uspěli. Ale věřím tomu, že už přijde ten zlom, abychom venku vyhráli. Házenou hrát umíme, musíme tomu jít naproti a v zápase nechat opravdu všechno.“

Karel Holubec, pivot HK FCC Město Lovosice: „Po posledním domácím utkání proti týmu z Nového Veselí si myslím, že nejen s výsledkem, ale i s kvalitou námi předvedené hry jsme byli spokojeni. Bylo to velmi důležité a těžké utkání, při kterém ale měly oba body zůstat doma. Právě z tohoto zápasu si musíme vzít ponaučení a zapomenout na to, co se se nám ve vzájemném duelu nepodařilo. V sobotu nás čeká velmi kvalitní soupeř. Své poslední utkání odehrál na palubovce Karviné, kde se mu také podařilo zvítězit o 2 branky a odvézt si oba body. Kopřivnice disponuje velmi kvalitní obranou, kterou tvrdí Filip Hardt a kvalitním a propracovaným systémem v přechodu do rychlého útoku. V postupném útoku se opírá o hru zkušených hráčů Fulneka, Petříka, Bukovského a Čadry. Čeká nás velice těžké utkání, přesto se ale jedeme porvat o body, které by nás v případě úspěchu posunuly v tabulce o patro výše. Podmínkou úspěchu bude koncentrovaná a tvrdá obrana a samozřejmě maximální koncentrace v koncovce.“