Extraliga se znovu rozjíždí: Lovce čeká utkání v Litovli!

Zápas, po kterém skončí jedna série. Tak by se dalo charakterizovat střetnutí 15. kola STRABAG Rail extraligy mezi našimi Lovci a týmem Litovle.

15. kolo STRABAG Rail extraligy:

TJ Tatran Litovel – HK FCC Město Lovosice,
sobota 26. ledna 17:00

Tak jak říkal trenér Lovců Milan Berka v nedávném rozhovoru: zápasem s Litovlí skončí jedna série. Buď pro domácí, kteří zatím na svém kontě nemají jediný extraligový bod, nebo pro naše Lovce, kteří v dosavadním průběhu soutěže nezískali jediný extraligový bod na palubovce soupeře.

I přesto, že trenéři Berka s Landou nebudou mít k dispozici kompletní kádr, všichni věříme v to, že série skončí na straně lovosického celku. Stejně jako úvodní vzájemný duel těchto dvou týmů z podzimní části, ve kterém Lovci zvítězili 36:28. V něm patřili k nejlepším střelcům pětibrankoví Jonáš se Sýkorou, dva z hráčů, kteří v posledních týdnech laborují se zdravotními problémy.

I přes neúplnou sestavu a nepříznivou bilanci z venkovních utkání pojedou Lovci do Litovle v roli favoritů. V zápase dojde na souboj dvou nejlepších střelců extraligy v dosavadním průběhu soutěže: lídra střelecké listiny Vaška Klimta (89 branek) a litovelského Luďka Piwka (82 branek). V týmu Litovle najdeme hráče s extraligovými zkušenostmi, ať již z dřívějšího působení v jiných klubech nebo z předcházejícího účinkování Litovle v nejvyšší soutěži.

Rozhodně tedy na Lovce nečeká jednoduché utkání, ale na druhou stranu jsou naši hráči odhodláni ukončit nepříznivou sérii, která se s nimi „vleče“ od začátku letošního ročníku. Držet palce jim můžete jednak u onlajn přenosu nebo u sledování utkání na Tvcom. Zápas v Litovli začíná v sobotu 26. ledna od 17 hodin. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: “Zápasem v Litovli pro nás začíná nesmírně důležitá část sezóny, kde nám v každém zápase půjde o všechno. Očekáváme těžké utkání se soupeřem, který v této sezóně sice nebodoval, ale ukázal, že umí hrát kvalitní házenou. Náš cíl je jasný: absolutní koncentrace, kvalitní hra a dva body.”

Michael Konárik, křídlo HK FCC Město Lovosice: “V sobotu nás čeká první venkovní utkání po krátké přestávce. Litovel, i když nezískala v dosavadním průběhu extraligy ani bod, potrápila na domácí půdě hodně soupeřů a nebyla daleko od bodového zisku. Jedeme si pro vítězství, nic jiného si nemůžeme připustit. Každá ztráta může rozhodovat v boji o play-off. Musíme vstoupit do zápasu s maximálním soustředěním a nesmíme nic podcenit. Pokud nám to bude šlapat v obraně jak má a budeme proměňovat gólové situace, tak bychom měli zvítězit. Také bychom prolomili sérii porážek z venkovních zápasů v této sezóně a to by nám zvedlo sebevědomí do dalších zapasu.”