Bojujeme o každý bod!

Sedm kol před koncem STRABAG Rail extraligy se Lovci ocitli v nezáviděníhodné pozici – jediný bod je dělí od nepostupu do play-off, ve kterém jsme ovšem nikdy nechyběli.

16. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí,
sobota 2. 2. od 17:30

Skupina o 9. – 12. místo rozhodně není metou, která by našemu týmu byla s ohledem na sílu kádru i výsledky v nedávné historii hodna. Ve hře je i nadále čtrnáct bodů a pokud chceme do osmičky proklouznout, už není čas na ztráty. Do kritické situaci jsme se dostali sami unikátní sérií osmi zápasů v řadě, ve kterých jsme na palubovce soupeřů nedokázali bodovat. Tlak na Lovce je enormní a podtrhuje jej i síla soupeřů, se kterými se ve zbývajících kolech utkáme.

V nejbližším zápase se střetneme s Novým Veselím, které bojuje o svoje historicky nejlepší umístění při svém působení v extralize. Celek z Vysočiny se do nejvyšší soutěže probojoval před třemi lety a letos se mu daří výborně. Od začátku sezóny se pohybuje na předních příčkách, přičemž aktuálně mu patří 4. místo se ziskem 19 bodů. V domácím prostředí ztratil body jen dvakrát a pokaždé to byla porážka o jedinou branku (s Hranicemi a Karvinou). Vše si ale Nové Veselí vynahradilo 9 body, které dokázalo získat na palubovkách soupeřů (za výhru v Zubří, Litovli, Brně a bod z utkání s Jičínem). Bodovat dokázala družina kolem trenéra Pavla Hladíka také na podzim v domácím zápase s Lovci. Ten jsme po většinu času měli ve svých rukou, ale vlastními chybami jsme se připravili o možnost bodovat u ambiciózního soupeře (prohra 28:29).

Nejlepším střelcem Sokola je křídelník Jakub Štěrba, který se objevil i v národním celku na poslední akci reprezentace. Ten vstřelil v letošní sezóně již 76 branek a společně s Nikolou Sekulićem, pivotem veselského týmu, a dalšími legionáři (Kezićem) v týmu patří k tahounům družstva. K nim musíme připočítat i brankáře Víta Schamse, který je oporou Nového Veselí a extraligové zkušenosti sbíral již v celku Karviné.

Tak jako pokaždé, nečeká nás jednoduchý souboj, ale zároveň nemáme prostor pro jakoukoliv ztrátu. Ctíme sílu soupeře a férovým bojem chceme získat dva domácí body. Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 2. února od 17:30 hodin. Pojďte bojovat společně s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Po neúspěšném utkání v Litovli nás čeká letos skvěle hrající Nové Veselí, které v minulém kole potrápilo na domácí půdě letos zatím suverénní Karvinou. Všechno se točí kolem zkušeného Keziče, který dává útočné hře řád a potřebný klid. Největší hrozbou z dálky je Melichar, kterého si budeme chtít také pohlídat stejně jako spolupráci s pivotem Sekuličem. My však hrajeme doma, kde jsme doposud neprohráli a tuto sérii chceme za každou cenu udržet. Základem úspěchu je nastoupit do zápasu s takovým nasazením, které jasně ukáže soupeři, že hraje na horké půdě v Lovosicích, kde se prostě nevyhrává. Věřím, že nás v tomto opět podpoří naši skvělí fanoušci a společně si nadělíme příjemnou sobotu.“

Jaroslav Trkovský, spojka HK FCC Město Lovosice: „Na podzim jsme s Novým Veselím hráli velice vyrovnaný zápas, prohráli jsme pouhým rozdílem jedné branky. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale díky velkému množství technických chyb a neproměňování vyložených šancí jsme z Nového Veselí nedokázali přivézt body. Utkání, které nás v sobotu čeká, nebude vůbec jednoduché. Musíme zapomenout na prohru v Litovli a odehrát úplně jiný zápas. Na Nové Veselí bude platit velice důrazná obrana. Na podzim jsme od veselského hráče Sekuliće dostali 9 branek z prostoru pivota. Těmto brankám budeme muset zamezit. V útoku budeme muset být velice trpěliví a koncentrovaní, snažit se snížit počet technických chyb a neproměněných střel na co nejmenší počet. Když všechny tyto věci dodržíme, tak si myslím, že s výhodou domácího prostředí a fanoušků dokážeme dovést zápas do vítězného konce a potvrdíme domácí neporazitelnost.“