Mladší žáci na turnaji v Chomutově

V neděli 2 .prosince 2018 sehráli mladší žáci další turnaj západní divize interligy tentokrát v Chomutově.

Mladší žáci, Chomutov.

Liga má nestandardní scénář, v každém turnaji sedm týmů sehraje jen čtyři zápasy a tak tabulka představuje jen orientační srovnání. Nicméně žáci Loun jednoznačně kralují a potvrdili to i v dnešním turnaji, když jednoznačně zvítězili ve všech čtyřech utkáních. Oba lovosické týmy skončily na medailových pozicích, když prohráli jen jednou a to s vítězem turnaje. Čtveřice dalších týmů je ale velmi vyrovnaná. Hrací doba 2×15 minut s povinnou pětiminutovou osobní obranou.

B-čko nezačalo proti favoritovi Lounům špatně, ale rychlost a důraz Loun byl nad jejich síly (7:20). V dalším utkání si Lovosické A-čko snadno poradilo s Děčínem (28:8).

Děčínští byli dalším soupeřem B-čka. Lovosičtí si vytvořili náskok již v osobce (5. min 8:0). Děčínští hru vyrovnali, ale snižovat rozdíl branek se jim nepodařilo (16:7). Také A-čko ve druhém utkání proti Ústí n. L. si rozhodující náskok vytvořilo již v osobce (5. min 6:0) a brankový rozdíl již jen zvyšovalo (25:6).

Ve 3. kole nastoupily Lovosice B proti domácím HK Chomutov. Osobka byla vyrovnaná (5.min 5:4), ve hře už kralovala technika Lovosic (16:11). Lovosice A měly za soupeře Most, který předtím dlouho trápil favorizované Louny. Rychlost a technika mosteckých držela skóre vyrovnané jen v osobce (5. min 5:5). Postupem času získávali Lovosice důrazem v obraně navrch (15. min 12:7), druhý poločas už byl jednostranný (26:12).

Ve 4. kole se utkali favorité. V osobce stačili lovosičtí ještě držet krok (5.min 6:7), ale sérií technických chyb a promarněných šancí Lovosic lounští potrestali (11.min 6:11) a ani v dalším průběhu nenašli Lovosice zbraň na rychlost a důraz Loun (18.min 8:17). Zlepšená obrana a také vyšší účinnost střelby Lovosic (Fornbaum) vedla již jen ke korekci hrozivého výsledku (15:21).

Družstvo A odvedlo v turnaji standardní výkon. Jediný soupeř Loko Louny byl nad jejich síly, ostatní družstva je naopak k mimořádnému výkonu nedonutila, nejvíce to bylo vidět v obranných činnostech. Nositelem výkonnosti byli Srba, Fornbaum, Křížek a oba brankáři. Střelecky se prosadili všichni. B-čko nezklamalo. Jejich obrana byla velmi účinná a útok potěšil rychlostí. Výborně Kokalidis v brance a Palán, Šenk, Burša a Gebhart v poli.

Sestava Lovců:

ŠÍREK, TOUŽIMSKÝ – Srba, Křížek, Fornbaum, Krejza, Gebhart J., Hrabánek, Toman, Barva,

KOKALIDIS – Palán, Gebhart St., Burša, , Šenk, Svojše, Bradáč, Holman, Rak, Dvořáček