Dukla Praha - Lovosice, zdroj: HC Dukla Praha.

Černý víkend Lovců přinesl dvě porážky

Na dvou frontách bojovali házenkáři Lovosic v průběhu uplynulého víkendu. V rámci 12. kola STRABAG Rail extraligy nastoupili proti pražské Dukle, ve čtvrtfinále Českého poháru pak změřili síly s týmem Frýdku-Místku.

Oba zápasy se odehrály na palubovkách soupeřů a bohužel ani jeden z nich nepřinesl první vítězství na hřišti soupeře v této sezóně. Lovosičtí házenkáři tak i nadále čekají na první body, které by přivezli domů z hřiště protivníka.

12. kolo STRABAG rail extraligy: 

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
28:26 (13:12)

V  zápase s Duklou jsme věřili v dobrý konec. Ani soupeř není v optimální herní pohodě a navíc jej sužují zdravotní problémy, které jej eliminují v možnostech střídání. Bohužel všechny tyto handicapy vyrovnala Dukla nadšenou hrou a bojovností, která našemu týmu vydržela pouze v úvodní třetině zápasu (17. minuta 8:9). Poté ale přišla (bohužel jako v každém našem utkání) hluchá lovecká pasáž: 11 minut bez vstřelené branky, za to se šesti technickými chybami. Jen souhrou náhod a ne úplně ideálního výkonu Dukly jsme  nakonec z prvního poločasu odcházeli do šaten jen s minimální ztrátou. Pokud by bylo vedení domácích rozdílem 3-4 branek, nemohl by se ale nikdo z diváků divit. 

Druhý poločas začal pro naše Lovce velmi špatně, protože domácí vstřelili další tři góly v řadě a odskočili tak na 16:12. Po celý zbytek zápasu jsme se pak marně snažili brankové manko výrazněji zkorigovat. Nejblíže jsme tomu byli v 52. minutě za stavu 24:22. Dukla nás stejným rozdílem nakonec přehrála v celém utkání a zvítězila 28:26.

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Dnes jsme zvítězili díky velkému nasazení a bojovnosti. My jsme na tuto kartu vsadili. Před zápasem jsme si dokonce dnes řekli, že nejdůležitější pro nás není výsledek. Nejdůležitější bylo, abychom přišli po zápase do šatny a každý se mohl každému podívat do očí, jestli na tom hřišti nechal všechno. A v tomhle jsme byli lepší.“

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Udělali jsme hodně technických chyb, některé z nich nevynucené, a z toho plyne 28 obdržených gólů. Museli jsme s Milanem Berkou pořád střídat obrany 0:6 a 1:5. Nedařilo se nám navázat na dobrý první poločas, ten druhý poločas jsme nedokázali Duklu ubránit. Když už to vypadalo, že bychom mohli více kousat, tak jsme v rozhodujících chvílích udělali hloupý faul, šli jsme do oslabení, přidali jsme technické chyby a tím jsme Dukle nalili energii do žil.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Holubec 1, Kupa, Motl 7, Bouček, Jelínek 3, Klimt 3/1, Trkovský 1, Konárik, Provinský, Semerád, Jonáš 6, Stach, Malý 4, Franc.


Čtvrtfinále Českého poháru mužů:

SKP Pepino Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
36:31 (15:18)

V extralize se nám zatím daří jako na houpačce, v Českém poháru jsme ale chtěli znovu po roce zopakovat účast ve finálové čtyřce. V cestě do semifinále nás čekal poslední krok: zdolat tým Frýdku-Místku. Toto utkání se odehrálo den po sobotním střetnutí extraligy proti Dukle Praha.

První poločas vyšel Lovcům velmi dobře. Přestože jsme v obraně nebyli stoprocentní, spolehlivě za ní chytal brankář Honza Hrdlička a my měli v útoku vysoké procento úspěšnosti střelby. Pět minut před koncem první půle jsme vedli 15:10 a domácí trenéři sáhli po prvním oddechovém času. Ještě do poločasu se pak Frýdku-Místku podařilo snížit vedení Lovců o dva góly na poločasových 15:18.

Ve druhé půli jsme bohužel totálně propadli. V obraně jsme nedokázali čelit postupnému útoku domácích a selhávali v obranné činnosti 1:1, v útoku jsme pak často troskotali na ve druhé půli velmi dobře chytajícím Pyškovi. Proti tomu se dokázal prosazovat víceméně jen dvanáctibrankový lovosický střelec Vašek Klimt. Poprvé v zápase se Frýdek-Místek dostal do vedení ve 38. minutě (21:20) a ze svých rukou jej již nepustil. My jsme druhou polovinu prohráli hrozivým skóre 13:21, celkově pak domácí zvítězili 36:31.

Do zápasu nezasáhl Josef Jonáš, přímo v utkání se pak nepříjemně zranil Patrik Stach. Dlouhodobě budeme postrádat Mílu Sýkoru.

V poháru jsme tak vyřazeni a budeme se soustředit pouze na STRABAG Rail extraligu.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička J., Rangl – Motl 6, Bouček 6, Hrdlička L., Jelínek, Klimt 12/3, Konárik 5, Provinský 2, Semerád, Jonáš, Karlovec 1, Stach 1, Malý 2, Franc.