HCB Karviná, sezóna 2018/2019. Zdroj foto: HCB Karviná.

Ve středu předehráváme v Karviné

Nejtěžší možný soupeř z extraligového pelotonu čeká v předehrávce jedenáctého kola na naše Lovce. Ti se ve středu večer představí v Karviné.

11. kolo STRABAG Rail extraligy:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice,
středa 21. 11. od 18 hodin

Lídr tabulky, který má navíc k dobru zápas proti Dukle Praha (odloženo na únor), čeká na naše házenkáře v předehrávaném zápase dalšího kola nejvyšší soutěže házenkářů. Tým, který v letošní sezóně ztratil nejméně ze všech družstev, když pouze jedinkrát prohrál a to hned v úvodním kole soutěže v Jičíně a jeden bod pak ztratil v emotivním zápase v Kopřivnici. V ostatních střetnutích svěřenci trenéra Marka Michaliska již nezaváhali. V repríze posledního extraligového finále pak porazili v domácí hale Plzeň 24:22.

Naši házenkáři se v posledním ročníku střetli se severomoravským klubem hned pětkrát. V základní části byly zápasy maximálně vyrovnané a skončily 25:25 a 26:26. Lovosice, Karviná, Plzeň pak vytvořily po skončení základní části trojčlenku, ze které nakonec nejlépe vzešla právě Karviná, do nadstavby šla ze druhé pozice a Lovci obsadili třetí příčku. Díky tomu se oba týmy střetly také v semifinále soutěže, které začínalo v Karviné a doma udělal Baník první dva kroky k postupu do finále. Třetím jej pak stvrdil v našem prostředí a o pár týdnů později se po delší době radoval z dalšího mistrovského titulu.

Jako největší aspirant na titul je Karviná pasována i letos. Souboj v Karviné bude také soubojem střelců. V první čtveřici střelců letošního ročníku jsou totiž hned dva Lovci (1. Václav Klimt, 4. Jiří Motl) a mezi nimi jeden hráč Karviné (2. Marek Monczka). Uvidíme, kdo z těchto šutérů tak bude mít ve středu nejlepší formu a potvrdí svoje postavení v tabulce střelených branek. Vedle svého nejlepšího střelce se Karviná opírá o zkušeného Michala Brůnu, který je režisérem hry soupeře. Fyzicky jsou velice dobře vybavené obě křídla Miroslav Nedoma a Jan Zbránek, v brance se Karviná spoléhá na legionáře Nemanju Marjanoviće. Ten je se 128 zákroky na druhém místě za matadorem soutěže Josefem Kučerkou.

Utkání začíná v hale v Karviné v 18 hodin a naši házenkáři na něj cestují z Lovosic auty do Prahy a z Prahy vlakem Českých drah. S ohledem na pozdní konec zápasu pak již nestíhají ani jeden vlakový spoj a do Prahy se tak dostanou jen díky ochotě DHC Slavia Praha, která zapůjčila pro cestu zpět mikrobus. Děkujeme.

Drže našim Lovcům palce a sledujte jejich boj prostřednictvím onlajnů nebo Tvcom.

Ohlasy před utkáním:

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Po ubojované domácí výhře nad Brnem jedeme bojovat na palubovku aktuálního leadra extraligy do Karviné. Útočná fáze domácího týmu se točí kolem zkušeného Michala Brůny, jehož rozhodovací schopnosti zejména při hře 7:6 jsou na hodně vysoké úrovni. Pokud se nám podaří ubránit Brůnkovu spolupráci s Užekem a Piatkem, mohla by to být cesta k vytouženým bodům z venku. Nikdy nejezdím nikam nic zkoušet, a proto i do Karviné jedeme bojovat o vítězství.“

Vojtěch Srba, ředitel klubu HK FCC Město Lovosice: „Jedeme k soupeři, který je v letošní sezóně největším favoritem na mistrovský titul. My jsme dosud nebyli schopni na venkovních hřištích bodovat a určitě se pokusíme favoritovi cestu za dalšími body co nejvíce zkomplikovat. I přes nabytý program Karviné nás nečeká nic jednoduchého. Budeme se snažit favorita zaskočit a podat co nejlepší výkon, abychom na konci mohli být spokojeni se svou hrou.“

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Karviná je velmi kvalitní tým a patří v posledních letech bez pochyb na první příčky v tabulce. Velký pozor si budeme muset dávat na hráče Michala Brůnu, který je velmi zkušený, má výbornou spolupráci s pivotem a umí střílet i z dálky. Nebezpečný pro soupeře je také brankář Karviné Nemanja Marjanović, který umí v některých zápasech bránu doslova zavřít. Silnou zbraní Karviné je hra bez brankáře, na to musíme být připraveni. Oproti poslednímu domácímu utkání zlepšit obranu, jinak to bude v Karviné hodně těžké. Musíme odčinit naše prohry ve venkovním prostředí a už také přivézt body. V Karviné pro to uděláme všechno.“