V Karviné sahali Lovci po bodu

Ani na pátý pokus se Lovcům nepodařilo bodovat na palubovce soupeře. Za oba zápasy proti posledním finalistům extraligy (jak v zápase v Karviné tak v Plzni) ale naši házenkáři zaslouží pochvalu.

11. kolo STRABAG Rail extraligy:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
33:32 (14:13)

Do zápasu vstoupili naši hráči nebojácně a od první minuty domácím dokazovali, že nulový zisk z venkovních utkání neznamená, že bychom do zápasu vstupovali v jasné roli poražených. Naopak, od začátku jsme se snažili Karvinou dostat pod tlak, dařilo se brankáři Ranglovi a i díky jeho zákrokům jsme v 15. minutě vedli 9:6. Následoval oddechový čas trenéra Karviné Marka Michaliska, po kterém Lovci ještě do 20. minuty udržovali vedení. Čtyři góly domácích a naše branková absence v období mezi 20. – 26. minutou otočily vývoj zápasu na 13:11 pro Karvinou. Ta nakonec do šaten odcházela s těsným vedením 14:13.

Až na jedinou výjimku (vedení Lovců 19:18 ve 38. minutě) jsme ve druhém poločase jen dotahovali náskok moravského celku. Ten byl ale až do 50. minuty pouze těsný. Za stavu 27:26 nedali Lovci dvě šance z prostoru brankoviště a z třetí nastřelili tyčku, což stoprocentně potrestali domácí hráči a navýšili svůj náskok na 30:26. Do hry nás zpět vrátil náš nejlepší střelec Josef Jonáš a minutu před koncem byl náskok Karviné už zase jen o jediný gól 32:31. Mirek Nedoma z proskoku zařídil rozhodující gól domácích, na který už přišla jen poslední odpověď Lukáše Malého. Po jeho šesté trefě skončil brankový účet zápasu na 33:32 pro Karvinou.  Mrzí nás neproměněné brankové šance včetně tří nedaných sedmimetrových hodů.

Za dnešní výkon rozhodně můžeme Lovce pochválit. A můžeme jen polemizovat o tom, jak by dopadly předcházející zápasy „venku“, pokud bychom podali stejně bojovný výkon jako v Karviné. Výsledkem je i nadále nulový bodový zisk, který se budeme snažit ukončit v dalším kole. V tom jedeme v sobotu 1. prosince do Prahy, kde od 13 hodin v hale Slavie Praha změříme síly s Duklou Praha.

Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Čekali jsme těžký zápas. V poslední době máme sezónu hodně nabitou, máme zápasy středa-neděle, tak není příliš šance na dobrou rekonvalescenci. Nám šlo dnes o zisk dvou bodů, což se nám ve výsledku povedlo. Kluci se chtěli trochu pošetřit, menší únava na nich byla znát, ale je potřeba si na tento systém zvyknout. Dnes to byly vybojované dva body a jsem za to rád.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „I přes prohru musím za nás trenéry říct, byť to po prohře možná vyzní divně, že jsme s výkonem týmu spokojeni. Podali jsme nejlepší výkon v sezóně jak po stránce taktický, co se týká dodržování pokynů, tak hlavně bojovností a nasazením celého týmu i kvalitou projevu po celých šedesát minut. Dnes jsme měli nejmenší výpadek ze všech zápasů. Dokázali jsme si, že umíme hrát házenou a že svůj výkon umíme prodat. Před klukama smekáme, jak zápas oddřeli, bohužel jsme v něm dali o branku méně.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl 2 – Holubec, Kupa, Motl 5, Bouček 2, Jelínek 1, Klimt 7/1, Trkovský, Konárik 1, Jonáš 8, Karlovec, Stach, Malý 6, Franc.

7m hody: 5/5 – 5/2, vyloučení: 3 – 6, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 712.

Jedna z neproměněných sedmiček Lovců. Autor fotografie: Ivo Dudek.