Sedmička v závěru remízu nepřinesla

Také starší dorostenci sehráli o víkendu utkání v Liberci a zatímco se mladším dorostencům podařilo svého soupeře o branku přehrát, jejich starší kolegové naopak o jeden gól prohráli.

1. liga staršího dorostu:

Liberec Handball – HK FCC Město Lovosice
39:38 (20:17)

Do utkání jsme vstoupili výborně. Díky naší dobře pracující obraně a kvalitnímu útoku jsme se rychle ujali vedení 3:0. Bohužel naše hra fungovala pouze prvních 7 minut utkání. Po zbytek zápasu se nám nedařilo navázat na dobrou práci v obraně a inkasovali jsme snadné branky z prostoru našich křídel. V kombinaci špatné obrany a mizerné úspěšnosti našich brankářů se soupeři podařilo otočit průběh prvního poločasu. Do šaten jsme tak odcházeli za nelichotivého stavu 17:20 pro soupeře.

Ve 37. minutě se nám podařilo srovnat se soupeřem krok a drželi jsme ho až do 52. minuty. Na soupeře platila hra sedm proti šesti. Bohužel však právě v 52. minutě přišlo naše další hluché místo a díky našim naprosto triviálním chybám jsme dovolili soupeři odskočit na rozdíl tří branek. V tu chvíli zbývalo do konce utkání 5 minut. Díky mírnému poklesu koncentrace našeho soupeře jsme dokázali dvě minuty před koncem vyrovnat. Následný útok soupeře jsme dokázali ubránit a minutu před koncem jsme byli v útoku. Bohužel jsme se provinili proti pravidlům a díky nedisciplinovanému chování našich dvou hráčů, jsme posledních 30 sekund utkání dohrávali ve čtyřech hráčích. Soupeř 10 sekund před koncem vstřelil branku a vypadalo to, že je rozhodnuto. Nám se však podařilo rychlé rozehrání a získali sedmimetrový hod po čase. Sedmimetrový hod jsme ale nevyužili a po velmi dramatické koncovce odjíždíme s prázdnou.

Utkání nedohrál Honza Durček kvůli svalovému zranění. Doufáme, že do dalšího utkání bude v pořádku. Další kolo odehrajeme v naší hale Chemik 18.11.2018 od 14.00 s týmem TJ Sokol Šťáhlavy.

Sestava a branky Lovců: Vítek, Tietze – Holubec 5, Kupa 12, Donát 1, Trkovský 9, Durček 1, Šuma, Bednařík, Heřmanovský 3, Kovář 6, Štolba 1.