Lovecká výprava míří do Prahy: v sobotu hrajeme proti Dukle

Divácky jedno z nejatraktivnějších utkání na hřišti soupeře z pohledu lovosických příznivců se odehraje tuto sobotu v Praze. Lovci v ní v rámci 12. kola STRABAG Rail extraligy nastoupí proti Dukle Praha.

12. kolo STRABAG Rail extraligy:

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice,
sobota 1. prosince 13:00
(hala Slavie Praha, Vladivostocká ulice, Praha 10 – Vršovice)

Hodinu po sobotním poledni vyběhnou k dalšímu vzájemnému utkání naši Lovci a házenkáři Dukly Praha. Divácky oblíbené utkání bude šestým pokusem Lovců na ulovení bodového zisku na palubovce soupeře, kde se zatím Lovosicím nepodařilo ani jednou bodovat.

Pokud se běžný házenkářský fanoušek podívá na extraligovou tabulku a bude hledat tým jakým je Dukla Praha, rozhodně bude očima mířit do míst nejvyšších. Letošní začátek sezóny je ale pro našeho sobotního soupeře hodně obtížný. Dukla Praha je na hodně nezvyklé 10. příčce a na svém kontě mají Pražané 7 bodů za 3 výhry (v Jičíně, v Litovli, doma s Brnem + bod za remízu s Plzní), ale u bilance svítí i 6 prohraných utkání. Z toho je také jedno v Lovosicích, které otevřelo letošní ligovou sezónu, ta další ale byla spíše nečekaná. Bez bodu vyzněla pro Duklu série tří zápasů v řadě, z toho dvou neúspěšných v domácím prostředí: doma s Frýdkem-Místkem, v Hranicích a do třetice doma se Zubřím. Ani poslední dvě ligová kola neskončila pro Duklu bodovým ziskem (na palubovce Nového Veselí a Kopřivnice), svěřenci Dana Čurdy a Vaška Vraného se tak radovali pouze po výhře v Českém poháru, ve kterém zvítězili ve Strakonicích. Ve středu se pak měli v pokračování ČP utkat s Litovlí, ta ale do Prahy nedorazila a Dukla tak bez boje postoupila do semifinále soutěže.

Dukla Praha neprožívá úspěšný podzim, její sestava je hodně proměnlivá s ohledem na zranění a nemoci, které sužují její hráče. Jen na čtyři zápasy byl zatím k dispozici Kuba Sviták laborující se zraněným kolenem z loňské sezóny, zdravotní neduhy trápí střídavě další hráče. I přes absence svých házenkářů je Dukla vždy nebezpečným a houževnatým protivníkem nevzdávajícím se za žádného brankového stavu. Jejím nejlepším střelcem je spojka Matěj Klíma, který do Dukly přišel před sezónou ze Zubří. Spolehnout se Pražané mohou také na stabilní výkon srdcaře týmu Toma Petržaly.

Utkání začíná v hale Slavie Praha v sobotu od 13 hodin a budeme moc rádi, pokud nás do Prahy přijedete podpořit. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Hned další den, tj. v neděli 2. prosince, odjíždějí naši házenkáři ke čtvrtfinále Českého poháru do Frýdku-Místku (hraje se od 16 hodin).

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Doufám, že se nám podaří navázat kvalitou výkonu na poslední venkovní zápas v Karviné. Ten jsme odehráli velmi dobře po celých šedesát minut a to by mohl být klíč k úspěchu na Dukle. Budeme se snažit k tomu přidat ještě něco navíc, abychom si odvezli z Prahy dva body, které by nám pomohli udržet se na dobrých pozicích v tabulce a povzbudit nás před nedělním pohárovým střetnutím ve Frýdku-Místku.“

Jiří Bouček, spojka HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás kvalitní soupeř, který se snaží produkovat moderní styl házené s kvalitní obranou, Petržalou v brance a rychlým přechodem do protiútoku. Musíme se zaměřit na rychlý návrat a proměňování našich střeleckých šancí. Zápasy s Duklou jsou takové malé derby, ze kterého bychom rádi získali další dva body.“

Daniel Čurda, trenér pražské Dukly: „Z našeho pohledu se nesmíme dívat na soupeře, ale soustředit se sami na sebe. V lize se nám nedaří a čekají nás 3 kola do konce roku, abychom si uchovali naději bojovat v jarní části o play-off, proto má pro nás význam každý bod. Takhle k tomu utkání je potřeba přistoupit a rvát se za každého stavu až do konce. Nesmíme dopustit, aby na nás padla deka kvůli zraněním, které nás sužují. To je jednoduše fakt a má to tak každý tým v určitém období. Na druhou stranu otevírají se šance pro další hráče. Lovosice jsou zkušený tým a navíc několik hráčů Lovosic Duklou prošlo, bude to dobrý zápas“

Tomáš Petržala, brankář HC Dukla Praha: „V současné situaci je pro nás každý soupeř těžký. Navíc s Lovosicemi je to vždy takové malé derby. Přijede tým, který má ve svém středu Jirku Motla, Jirku Boučka a dobrou dvojici gólmanů. Navíc je slušně silově a rychlostně připravený, a tak při rostoucí marodce budeme muset podat koncentrovaný výkon se 100% nasazením a nic nevzdávat 60 minut.“