Labe-Elbe liga mladších žáků odstartovala turnajem v Lovosicích

V sobotu 17. listopadu 2018 byl v lovosické sportovní hale zahájen druhý ročník Labe-Elbe ligy.

Labe-Elbe liga ml. žáků, ročník 2018/2019.

Šest družstev, za německou stranu HSV Dresden e.V., VfL Meißen, SG EHV Nickelhütte Aue, za českou Loko Louny, Baník Most a domácí HK Lovosice, se utkalo v prvním ze čtyř kol soutěže. Bez porážky prošli turnajem žáci Loun, kteří těžili z důrazu v obraně a pestrým pohybem v útoku snadno přehrávali obranu soupeřů. Také druhé Aue se prezentovalo agresivní obranou a střeleckou potencí Fabrice (23 branek). Bronzová příčka patří Lovosicím díky horšímu skóre. O lepší umístění se připravili velkou nevyrovnaností. V bojovném utkání prohráli jen o branku s vítězem, aby také jen o branku s námahou porazili poslední Míšeň. Také o čtvrtém místě rozhodlo skóre pro Baník Most před HSV Dresden, když ve vzájemném utkání se rozešli smírně. Míšeň sice nezískala žádné vítězství, ale kromě vysoké porážky od Aue sehrála s ostatními vyrovnaná utkání. Turnaj ukázal, že soutěž nemá vysloveného favorita a tak se můžeme těšit na další kolo v lednu v Drážďanech. Hráno 2 x 12 minut.

Výsledky:

Louny – Lovosice 18:17, – Aue 13:8, – Most 15:9, – Dresden 17:9, – Meißen 17:11
Aue – Lovosice 14:14, – Most 17:8, – Dresden 18:17, – Meißen 20:8
Lovosice – Most 18:17, – Dresden 16:4, – Meißen 11:10
Most – Dresden 13:13, – Meißen 17:11, Dresden – Meißen 19:14

Lovosičtí sehráli vynikající utkání s Louny. Obě družstva hrála s velkým nasazením, střídala se ve vedení. Škoda, že závěrečná branka padla do sítě Lovosic. Utkání s Dresden začaly Lovosice katastroficky. Technické chyby, nepřesnou střelbu i chaos v obraně naštěstí soupeř nevyužil (10. min 3:2). Oddechovým časem se družstvo uklidnilo a na hřišti rázem byly jiné Lovosice (12. min 7:2). Také utkání s Meißen si lovosičtí trenéři protrpěli. Herně měli sice žáci Lovosic jasnou převahu, ale neuměli vstřelit gól ani z jednoznačných příležitostí (8 tyčí), naštěstí soupeř jen dotahoval. Závěrečnou branku však vstřelila Meißen. V posledním utkání o druhé místo s Aue se Lovosičtí v útoku jen obtížně vyrovnávali s agresivní obranou soupeře. Na vlastním brankovišti si nevěděli rady s nejlepším střelcem turnaje a utkání bylo stále na vážkách. Také v tomto utkání vstřelil poslední branku soupeř a díky skóre odsunul domácí na druhé místo.

Trenéři nechali hrát v utkáních všechny hráče, všichni se zapsali do tabulky střelců. Nikdo z hráčů však neudržel výkonnost v celém turnaji. Všichni střídali výborné akce s hrubkami, ale celkově lze hodnotit výkon jako příslib do dalších bojů.

Sestava Lovců: ŠÍREK, TOUŽIMSKÝ – BURYÁNEK, SRBA, KŘÍŽEK, PALÁN, GEBHART Jakub, FORNBAUM, ŠENK, GEBHART Stanislav, Burša, Holman, KREJZA, Dvořáček.

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný