Starší žáci mají za sebou 3. kolo regionální soutěže

V sobotu 13. října odehráli 3. kolo regionální soutěže dva týmy starších žáků.

Využíváme možnosti zařazování hráčů do obou týmů. Na soupisku musely týmy před soutěží zařadit 8 hráčů. Pro letošní ročník jsme na soupisku nasadili: Antonína Bartošíka, Jana Hrona, Filipa Krognera, Tadeáše Pokorného, Františka Najmana, Lukáše Vaverku, Václava Tomana a Jana Bereše mladšího. I přes to, že v současné době máme 30 hráčů, potýkáme se od počátku záři se zraněními a nemocemi. Ani na jednom turnaji jsme neměli k dispozici všechny hráče. Na turnaj do Liberce odcestovalo 22 hráčů. Postupně jsme změřili síly s Náchodem, Jičínem, Českou Lípou a Libercem. Výsledkově to nebyl pro tým 1 nejpovedenější turnaj. Naši největší soupeři, Jičín a Liberec byli tentokrát lepší. Lovosická dvojka dokázala v posledním utkání proti Liberci uhájit remízu. Poslední utkání nedohráli zranění Martin Zámyslický, Venca Zemančík a Honza Bereš. Zranění kluků by neměla být vážná a dlouhodobá.

LOVOSICE 1: V útoku se nám tentokrát nedařila koncovka. Hlavně proti Liberci jsme vyhořeli na brankaři. Vypracovali jsme si spoustu skvělých střeleckých příležitostí, většinu bohužel pochytal Filip Dunda. My jsme naopak našim brankařům moc nepomohli. Prohru s Jičínem a průběh utkání proti Náchodu poznamenala vyloučení. Hráli jsme i ve 3 hráčích. Proti České Lípě a Náchodu nacvičujeme obranný systém 3:3. Pro kluky je to novinka, kterou moc netrénujeme. Využíváme, že hrajeme proti slabším soupeřům.

LOVOSICE 2: Dvojka byla výsledkově lepší než 1. Stejně jako tým 1, nacvičuje i 2 obranný systém 3:3 proti Náchodu a České Lípě. Jičín byl nad naše síly. Drželi jsme krok pouze prvních 10 minut utkání. Pak se projevila kvalita soupeře v přechodu do rychlého útoku, výšková převaha spojek, a především širší kádr Jičína. Nám chyběla hlavně střelba ze spojek.

Remízu proti Liberci jsme uhájili v posledních sekundách. Celé utkání jsme tahali za kratší konec. Až 4 minuty před koncem zápasu jsme otočili skóre v náš prospěch. Kluci bojovali o výsledek, hlavně Tomáš Pokorný s Fandou Šafránkem hnali družstvo k maximálnímu výkonu. Poslední minuty jsme odehráli s vyloučeným hráčem. Předvedli jsme rychlou, jednoduchou a velmi bojovnou házenou. V tomto utkání se moc nebránilo.

V útočných činnostech máme méně problémů než v obranných. Mladší hráči mají problém především se zajišťováním a přebíráním útočníků. Chyby nahrazujeme obrovskou bojovností. Na rozdíl od loňské sestavy starších žáků, nevzdáváme žádné utkání. Bojujeme, i když se nedaří. Míchání hráčů v sestavách nám umožňuje nechat kluky hrát na různých pozicích. Pracujeme hlavně na herních činnostech jednotlivce a spolupráce dvojic nebo trojic v obraně i útoku.

LOVOSICE 1: Bartošík, Hromada, Hron, Vojíř, Zámyslický, Vaverka, Krogner, Bereš ml., Najman, Dojčinovič

LOVOSICE 2: Agler, Zábranský, Šafránek, Pokorný, Šváb, Hálek, Zemančík, Novák, Král, Mach, Tučka

Výsledky utkání určují pořadí v tabulce a na konci soutěže je vítěz odměněn pohárem, medailí a čokoládou. Výsledek v těchto kategoriích často nevypovídá o úrovni herních dovedností hráčů.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE 1 : LOKO ČESKÁ LÍPA 40:15 (20:7)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 1 : HC TJ NÁCHOD 29:12 (11:6)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 1 : LIBEREC HANDBALL 17:21 (4:10)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 1 : HBC JIČÍN 15:22 (7:11)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 2 : LOKO ČESKÁ LÍPA 35:14 (18:8)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 2 : HC TJ NÁCHOD 27:20 (12:11)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 2 : LIBEREC HANDBALL 23:23 (10:11)
HK FCC MĚSTO LOVOSICE 2 : HBC JIČÍN 18:31 (7:18)