První společný tréninkový kemp Lovců dopadl na výbornou

V pondělí 6. srpna vyrazilo 80 hráčů a trenérů na společný tréninkový kemp do Německa. V rámci přeshraniční spolupráce a za finanční podpory Euroregionu Labe se v krásném prostředí Krušných hor sešlo 160 mladých házenkářů ze dvou klubů HSV Dresden a HK FCC Město Lovosice.

Waldpark Kiez v Auerbach nabízí spoustu sportovních aktivit. K dispozici jsme měli sportovní halu, venkovní hřiště s umělým povrchem, 2 beach volejbalové kurty a další aktivity pod vedením lektorů. Jediné, co se nám nepodařilo zrealizovat, bylo společné koupání. Místní koupaliště se právě rekonstruuje a otevřený je pouze velký skokanský bazén. Toho si užili dorostenci a starší žáci. Mladší kategorie se místo bazénu pobavili v lanovém parku.

Jens Albrecht naplánoval společné i individuální tréninkové jednotky. Andrea Řezníčková připravila tréninkový rozvrh pro všechny týmy včetně tréninkových jednotek. Měli jsme s sebou vše i něco navíc. V trénincích se Lovci se zaměřili na atletické dovednosti, týmové soutěže v beach volejbale, přehazované, fotbalu a samozřejmě v házené. Nejkrásnější momenty si užili dorostenci. Všichni mladší kolegové se večer sešli v hale a mohutně kluky povzbuzovali. Díky Pavlu Vojířovi, který po vzoru islandských fanoušků všechny rozpohyboval, jsme se my na druhé straně hřiště cítili jako na finále ligy mistrů 😊.

KATEGORIE MINI

Škoda, že odcestovalo pouze 9 hráčů. Trenérky s vedoucími připravili pestrý tréninkový a soutěžní program. Do tréninku se zapojili také trenéři starších kategorií. Kluci se učili stejná atletická cvičení jako starší kolegové. S Andreou si zatancovali zumbu. Zvládli také společné tréninky s drážďanským družstvem. Němčina jim nedělala žádný problém a když bylo třeba, pomohla s překladem Veronika Šumová.

KATEGORIE MLADŠÍ ŽÁCI

Ani mladší žáci neodjeli v plné sestavě, ale na tréninkovém programu, nasazení a chuti do práce se to nijak neprojevilo. Kluci si užili atletiku, míčové hry a společné tréninky. Novým prvkem bylo pro většinu hráčů trénink s fyzioterapeutkou. Eva Dobnerová si připravila jógu, core cvičení a také relaxační trénink. Ten se líbil všem, kluci byli nejvíce překvapeni z toho, že prostě usnuli. Chvilku po začátku hodiny se v hale ozvalo spokojené pochrupávání. Usnuli všichni kromě dvou hráčů. Klimbali dokonce i vedoucí družstva 😊.

KATEGORIE STARŠÍ ŽÁCI

Na soustředění odjeli kromě dvou hráčů všichni. Martin Zámyslický byl ve stejné době na dovolené s rodiči a Dan Tučka den před odjezdem onemocněl. Kromě lovosických hráčů jsme pozvali na soustředění také kluky z Mostu a Loun. Největší parta byla nejvíc vidět. Kolegové z Německa přivezli pouze 10 hráčů, takže kluci jako jediní nehráli tréninkové utkání. Jinak proběhly tréninky podle plánu. Kluci si zatrénovali sami i s HSV Dresden, zahráli si beach přehazovanou, fotbal a ve středu odpoledne vyrazili 4 km pochod na koupaliště. Na kemp jeli také hosté z Loun a Mostu. Přihlásili se mostečtí Milan Kavura a Jakub Lavička a z Loun Láďa Pavlíček a Filip Jung. Všichni se znají z akcí výběrů ústeckého kraje. Kluci bez problémů zapadli do kolektivu Lovců a všichni si společný týdne užili.

KATEGORIE DOROST

Starší a mladší dorostenci odjeli v 16 hráčích. Jejich tréninkový program byl zaměřen hlavně na kondiční přípravu. Herní tréninky jsme s HSV Dresden nespojili. Dvakrát jsme trénovali společně, ale každý své tréninkové jednotky a dvakrát jsme si zahráli tréninkové utkání. Kluci pilovali techniku atletických cvičení, posilovali s medicinálními míči, vlastní vahou těla. V herních trénincích jsme se zaměřili na herní činnosti jednotlivce v součinnosti dvojic a trojic, zařadili jsme IMS cvičení zaměřená na rozhodovací proces. Důležitou součástí byla samozřejmě Eva Dobnerová. Měla s klukama 3 tréninkové jednotky a nejvíce se samozřejmě líbila relaxační hodina. Pár kluků si také zdřímlo 😊.

Ve středu večer hráli kluci proti mladšímu dorostu HSV Dresden a ve čtvrtek proti staršímu dorostu. Proti mladšímu dorostu šla klukům vysunutá obrana. Hlavně hráči, kteří přišli ze starších žáků bránili velmi dobře. Čtvrteční utkání proti starším dorostencům bylo trošku náročnější, protože do Německa odjeli pouze 3 starší dorostenci. V podstatě hráli hráči 2002-2003 proti klukům až o 3 roky starším. Ale s váhovým, výškovým i věkovým rozdílem se prali statečně. V útoku nám šlo dávat branky, bohužel hodně vázla obrana. Nejde nám zajišťování a přebírání. Velkým problémem je komunikace hráčů. Ale jsme na začátku sezóny. I v dorostu jsme měli 2 hosty z Loun. Míra Majtan a Jakub Trhlík se zapojili do týmu a doufáme, že si s Lovci zahrají i 1. dorosteneckou ligu.

Z kolegy z HSV Dresden už plánujeme příští ročník. Doufám, že se opět sejdeme a přidají se další hráči a trenéři. Pro všechny účastníky je velký bonus, že můžou strávit společný týden na 1 místě. Věřím, že se kluci budou podporovat i během soutěží a na utkání dorostenců vytvoříme stejnou atmosféru jako v Auerbachu.

HLAVNÍ VEDOUCÍ: Lucie Lukáčová
HLAVNÍ TRENÉRKA, TRENÉRKA DOROSTU: Andrea Řezníčková
TLUMOČNÍK, VEDOUCÍ MLADŠÍCH ŽÁKŮ: František Najman
VEDOUCÍ MLADŠÍCH ŽÁKŮ, FOTOGRAFKA: Iva Najmanová
TRENÉRKY MINIŽÁKŮ: Bára Biňovcová, Veronika Šumová
VEDOUCÍ MINIŽÁKŮ: Bára Čiháková, Michal Landa
TRENÉR MLADŠÍCH ŽÁKŮ: Zdeněk Holata
TRENÉR STARŠÍCH ŽÁKŮ: Pavel Pěkný
VEDOUCÍ STARŠÍCH ŽÁKŮ: Karolína Gajarská, Ondřej Lhoták
TRENÉR DOROSTU: Jan Paleček
FYZIOTERAPEUTKA A ZDRAVOTNÍ DOZOR: Eva Dobnerová

Vážení trenéři, vedoucí a všichni, kteří jste se podíleli na přípravě tréninkového kempu. Za Lovce vám všem děkuji za skvělý týden. Byly jste 1 tým – VY a hráči.

Chcete-li vědět víc, přečtěte si podrobné zprávy, které napsali také trenéři jednotlivých kategorií. Ty budeme postupně přidávat na webové stránky klubu.

Andrea Řezníčková