„To nejlepší nakonec,“ aneb hodnocení turnaje st. žáků v Mostě

Starší žáci měli letos sezónu delší než obvykle. Poslední mistrovský turnaj se odehrál 16. června v Mostě za účasti týmů HK Baník Most, Lovosice 1, Lovosice 2, TJ Lokomotiva Louny a Elektro-Praga Jablonec nad Nisou.

Po skončení turnaje si vítězové převzali poháry a všichni se těšíme na nový ročník, který bude určitě zajímavější. Čeká nás soutěž 3 krajů. Bude mít podobu NHL s turnaji v krajských divizích a prolínací turnaje.

V letošní sezóně hrálo ve dvou týmech 26 hráčů. Bohužel poslední turnaje jsme dohrávali hodně oslabeni. I na turnaj do Mostu dojelo pouze 18 hráčů v obou týmech. 2 hráči ukončili aktivní činnost v klubu. Další 2 hráči odpočívali po náročné soutěži mladších žáků a zbytek se pro nemoc nebo zranění nemohl zapojit.

I přes velkou absenci můžeme napsat, že to byl náš nejpovedenější turnaj. Lovosice 2 složení především z mladších hráčů doplněni o Pavla Vobrubu potrápili své soupeře. Honza Hron s Pavlem Vojířem budou klíčovými hráči v příštím soutěžním ročníku. Oba hráči mají na svůj věk výborné herní myšlení, skvěle se doplňují a můžou hrát na jakékoliv pozici. V obraně vyniká Jakub Novák. Lovosická dvojka vedla nad Mostem, nakonec jsme prohráli o 2 branky. Louny přehrály naši dvojku o pouhé 4 branky. V posledním utkání proti Jablonci už klukům došly síly. Vysunutá obrana je fyzicky náročná a hrát v 9 lidech není sranda.

Lovosická 1 se představila ve vynikající formě. Konečně jsme dokázali zúročit a předvést celoroční dřinu. Celý tým hrál v symbióze. Hráči skvěle zajišťovali prostor. Ze správného obranného postavení jsme získali spoustu míčů a zakončovali z rychlých útoků. Největší progres je vidět u Michala Bednaříka. Michal patří do top 3 pravých spojek ve svém ročníku v Čechách. Za rok nabral sílu, zrychlil, správně jsme zafixovali náběh mezi obránce. Ke střelbě z výskoku přidal parádní střelbu podstřelem. Michal hraje na 100% ve všech utkáních i na trénincích. To se nedá říct o všech hráčích. V Mostě se překonali úplně všichni. Velký bonus do budoucna je i Tomáš Lopata. Určitě je nejlepší pravé křídlo v republice. Potřebuje maličko zlepšit přístup na trénincích a srovnat si v hlavě, kam svou házenou posune. Není nutné popisovat průběh jednotlivých utkání. To, že jsme celý turnaj vyhráli je nepodstatné. Mnohem důležitější, je, že jsme byli nejlepší a předvedli házenou hodnou klubu, který se drží na špičce extraligové soutěže dospělých. Do mladšího dorostu posíláme partu kluků, která sice tolik nebodovala, ale všichni mají velký potenciál prosadit se ve velké házené. Hlavně parta leváků, kterou nám může závidět celá republika.

Děkujeme všem hráčům za důvěru a rodičům za pomoc při organizaci turnajů. Přejeme vám pohodové prázdniny a těšíme se na vás opět v záři.

Realizační tým: Andrea Řezníčková, Pavel Pěkný, Lukáš Hrdlička, Lucie Lukáčová.