Minižáci na Megamini Liberec nakonec pátí

Poslední akce letošní jarní sezony miniházenkářů se lovosickým nejmladším házenkářům nevydařila zcela dle jejich představ.

Mega mini 2018, Liberec 15. – 17. června 2018

Z Lovosic startovaly dva týmy. Lovosice I složené z hráčů 2007 a Lovosice II z hráčů 2008 a mladších. Družstvo Lovosice I mělo ambice hrát o medaili. Ze základní skupiny postoupilo z druhého místa po porážce od Loun o čtyři branky, což nebylo velké překvapení (v letošní sezoně jsme kompletní Louny neporazili ani jednou). Zklamáním byl zápas o postup do semifinále s Duklou, kdy jsme prohráli po bezkrevném výkonu o dvě branky a zbyl na nás zápas o páté místo s Libercem (s Duklou to byla první letošní porážka). Ten jsme i po velmi rozpačitém výkonu výrazně vyhráli a skončili na pátém místě. Turnaj již podruhé za sebou vyhrály bez porážky Louny, které si ve finále poradily s Duklou. Třetí skončil Jičín a na čtvrtém místě i díky příznivému vylosování Chodov. Páté místo není neúspěchem, je však třeba říci, že družstvo Lovosic I mělo na víc. Prostě v turnaji, kde kromě Plzně hrály nejlepší české týmy, se musí hrát naplno ve všech zápasech.

Plné uspokojení přineslo trenérům vystoupení družstva Lovosice I, které přijelo na zkušenou s velkým turnajem v házené 6+1. Po vysokých porážkách v základní skupině s družstvy, které postoupily do bojů o přední umístění, skončilo na pátém místě ve skupině a hrálo o konečné umístění na 17. až 26. místě. V této části turnaje již neprohrálo a celkově skončilo na 18. místě. V boji o 17. příčku velmi srdnatě bojovalo s dobrým družstvem Úval a po výsledku 3:3 prohrálo až na sedmimetrové hody. Sportovní cíle tedy splnilo bezezbytku, družstvo mělo za cíl nebýt poslední a ten výrazně přeplnilo. Turnaj proběhl bez problémů a to i díky rodičům, kteří zajistili dopravu a pomohli při organizaci pobytu dětí mimo hrací dobu.

Celkově lze hodnotit účast Lovosic na tomto velkém turnaji velmi kladně a získané zkušenosti jistě využijí všichni hráči v další úspěšné sportovní kariéře. Všechny výsledky lze najít na stránkách Megamini 2018 – sportovní část.

Trenéři: Roman Jelínek, František Čech, Jan Šváb.