Do Hospicu Sv. Štěpána poputuje od Lovců více jak 35 tisíc korun!

Dobrá věc se podařila a díky Běhu pro hospic a charitativní dražbě dresů se podařilo dosáhnout na společný cíl: znovu podpořit litoměřický hospic.

Po skončení ligové sezóny jsme se znovu rozhodli podpořit nedaleký Hospic Sv. Štěpána. Po dohodě s vedením hospice jsme našli konkrétní cíl, ke kterému jsme chtěli společně dospět: pořídit pro pacienty hospice lůžkoviny, které jsou nezbytné pro chod hospice a komfort jejich pacientů.

Jsme moc rádi, že se to s pomocí dražitelů podařilo a my tak budeme moci v rámci mezinárodního turnaje mužů O pohár Františka Arnošta, který se v Lovosicích uskuteční v termínu 9. – 11. srpna, předat šek v hodnotě 35.113 Kč.

Na této částce se podílelo jednak startovné za Lovce, kteří se zúčastnili 4. ročníku Běhu pro hospic, ale především peníze za vydražené dresy Lovců, které jsme nabídli v charitativní aukci. Ta ve svém finále nabídla neskutečný finiš, ve kterém se na úžasných 16.000 Kč vyšplhala cena za dres Artura Adamíka, vedle něj se za 3.333 Kč vydražil také dres nejlepšího extraligového střelce Jiřího Motla.

„Házenkáři Lovci Lovosice obdarovali letos Hospic sv. Štěpána hned dvakrát! Nejen, že podpořili Běh pro hospic svou účastí a věnováním odměn pro vítěze, ale ještě předtím uspořádali dobročinnou aukci svých dresů, jejíž výtěžek věnovali hospici. Tento dar pokryje celou cílovou částku, která je potřeba na nákup nových lůžkovin. Hospic funguje již 17 let a je jasné, že se čas od času musí potřebné vybavení a pomůcky obnovovat. Hospic má 26 lůžek a bez lůžkovin by to v hospici prostě nešlo,“ říká Renata Kutina Vášová z litoměřického hospice a dodává: „Máme radost, že na naše nemocné myslí mladí a silní muži – házenkáři, kteří by se klidně mohli starat o zábavnější věci na tomto světě. Je vidět, že tito chlapíci mají srdce na správném místě a ví, co je v životě důležité. Přejeme celému týmu hodně sportovních úspěchů, ve sportu i v životě ať bojují srdcem. Děkujeme mnohokrát.“

Velké poděkování směrem k dárcům zamířilo také od ředitele lovosického klubu Vojtěcha Srby: „S Hospicem dlouhodobě spolupracujeme a jsme rádi, že jsme jej znovu mohli podpořit. Naše podpora tímto rozhodně nekončí. Velmi děkujeme všem, kteří se na charitativní aukci podíleli a pomohli tak dosáhnout na cílovou částku, vážíme si toho!“

Fotografie z předávání dresů pravidelně zveřejňujeme na našem FB profilu.

Za celý klub tak ještě jednou děkujeme všem, kteří umožnili zpříjemnit pobyt pacientům Hospice Sv. Štěpána. Smekáme před vámi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: