Začíná bitva o bronz!

Strabag Rail extraliga pokračuje svým dalším dějstvím. Na programu jsou poslední dva víkendy, které vyplní boje o medaile: finálová série a série o 3. místo.

Strabag Rail extraliga, série o 3. místo:

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice

1. utkání: sobota 12. května 18:00,
2. utkání: neděle 13. května 18:00

Třetí série v play-off, třetí proti moravskému celku a druhá, kterou začínáme na palubovce soupeře. Lovci, kteří skončili po základní části na třetí příčce, mají za sebou čtvrtfinále. V něm začínali doma a sérii proti Kopřivnici vyhráli v poměru 3:1. Semifinále pak začínala na palubovce soupeře, tj. celku Karviné, která měla po základní části stejný počet bodů, ale o branku lepší skóre z minitabulky tria Lovosice-Karviná-Plzeň. Ve druhém měření sil s moravským týmem jsme neuspěli a podlehli Karviné 0:3.

Teď čeká na Lovce poslední série utkání v letošním roce a protože vítěz základní části Zubří, které mělo teoreticky v začátku všech sérií výhodu domácího hřiště, neuspělo proti 4. Plzni, čeká nás i přes 3. příčku po základní části začátek série opět venku.

První dvě utkání sehrajeme na horké zuberské půdě, kde se odehrál velmi dramatický začátek druhého semifinále. Hned první utkání semifinále mezi Zubřím a Plzní zřejmě rozhodlo o výsledku celé série, jak potvrzují i slova trenéra Zubří Andreje Titkova: „Rozhodující pro celou sérii bylo první domácí utkání, které jsme smolně nezvládli. Trvám na tom, že v něm se série zlomila. Přes veškerou snahu a odhodlání jsme nezvládli postoupit. Plzeň byla lepší a v nedělním čtvrtém utkání se to potvrdilo. Selhávali jsme v koncovce. Hráčům chybí zkušenosti a ve čtvrtém duelu se k neproměňování šanci přidala mizerná obrana.“

Plzeň v prvním duelu dokázala domácí v prodloužení přetlačit o jednu branku a přestože druhé utkání vyhrálo (opět v prodloužení a po několika následných písemných odvoláních obou týmů) Zubří, rozjetá Plzeň už doma nezaváhala a celou sérii vyhrála 3:1.

Naši Lovci se v Zubří mohou těšit na zaplněnou halu s bouřlivou atmosférou, i když se tým trenéra Andreje Titkova i jeho fanoušci musí vypořádat se zklamáním z nepodařeného semifinále play-off. Suverén základní části určitě chtěl bojovat o medaili nejcennější, ale nakonec bude muset vydolovat motivaci i na boj o bronz. „Těžko říct, jestli je konec v semifinále zklamání. Nechci být alibista. Musíme se dát rvát a získat alespoň medaili,“ nabádá Andrej Titkov, trenér Zubří.

Jakákoliv medaile by naopak byla úspěchem pro naše barvy, ale stejně jako proti Karviné, i proti Zubří to bude velice těžký boj. Rozhodujícím faktorem může být výhoda domácího prostředí v začátku série a tu bohužel Lovci nemají. Nic to ale nemění na faktu, že se o možnost získat další cenný kov pro lovosickou házenou popereme. K dispozici nebude  do konce sezóny nejlepší kanonýr extraligy, lovosický Jiří Motl.

Série začíná dvěma duely v Zubří (sobota, neděle od 18 hodin). Třetí zápas uvidí hala Chemik v sobotu 19. května od 17 hodin a ve stejný čas v neděli by se případně v Lovosicích hrálo i čtvrté střetnutí. Stejně jako na semifinálovou sérii, i na zápas o 3. místo bude možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji. Bližší informace přineseme na našich stránkách. Děkujeme za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!