V bitvě o bronz získáváme první bod!

Velkou radost dnes všem příznivcům Lovců udělali lovosičtí házenkáři, kteří v úvodním utkání série o 3. místo dokázali zvítězit v Zubří!

1. utkání série o 3. místo: 

HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice
24:25 (14:11)

Před plnou zuberskou halou i hrstkou věrných lovosických fanoušků se dnes podařilo Lovcům skvěle odstartovat sérii o bronzovou medaili. Přesto že Lovcům chyběl nejlepší extraligový střelec Motl (nebo možná i proto), i přesto že jsme v Zubří naposledy dokázali bodovat v září 2015, přesto že jsme v prvním poločase prohrávali už o pět branek. O to cennějšího vítězství dnes naši házenkáři dosáhli.

Začátek zápasu se nám rozhodně nepovedl a již ve 13. minutě musel trenér Berka sáhnout k prvnímu oddechovému času (stav 9:4 pro Zubří). Ještě do konce poločasu se nám podařilo z náskoku domácích ukrojit. Za stavu 12:10 ale nedokázal proměnit sedmičku Jelínek a v závěru dostal dvouminutový trest Konárik, po jehož faulu proměnil domácí Hrstka sedmičku. Zubří tak odcházelo do šaten s vedením 14:11.

I první branku druhé půle vstřelili domácí a získali tak čtyřgólové vedení. Další minuty ale naznačily, že se Lovci v Zubří nehodlají vzdát. Znovu jsme snížili na jednobrankový rozdíl a po sérii tří branek jsme dokonce získali vedení 17:16 (42. minuta). Tentokrát to bylo Zubří, které si vybralo oddechový čas. Po něm nastala bitva o každý míč, ale Lovci byli neustále na dostřel a několikrát se jim znovu podařilo získat těsný jednogólový náskok. V 52. minutě svítil na ukazateli stav 22:22 a v zuberské Robe aréně bylo zaděláno na drama. Milan Berka si vybral poslední oddechový čas, po kterém jsme znovu vedli 23:22. I přes tři technické chyby v řadě jsme dokázali udržet těsný náskok až do 58. minuty (24:23 v náš prospěch). Pojistku mohl přidat Klimt, z nahazovačky ale přešlápl a branka tak nebyla uznána. Nervozita ale panovala i na straně domácích a další jejich střelu kryl dnes výborný Hrdlička v naší brance. V poslední minutě se navíc trefil Bičiště a branka Klímy již na srovnání stavu domácím nestačila.

Lovci tak v dramatickém duelu díky obrovské bojovnosti vyválčili první bod v sérii. Ta pokračuje druhým utkáním zítra od 18 hodin znovu v Zubří. Děkujeme věrným fanouškům za jejich podporu přímo v hale! Vám ostatním za podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „V první řadě chceme poděkovat našim fanouškům, kteří nás do Zubří přijeli povzbudit. Byly chvíle, kdy byli slyšet v hale jen oni, to když se nám Zubří podařilo dostat pod tlak a hala ztichla. Jsme moc spokojení, i když se nám nepovedl vstup do zápasu, tak jsme bojovností a výbornou podporou ze strany brankářů dostali soupeře pod tlak. Nedovolili jsme Zubří střílet jednoduché branky. Každý z hráčů si odehrál svůj čas, celá lavička žila a bylo vidět, že si hráči zápas užívají. I když jsme v utkání prohrávali větším rozdílem, tak všichni makali celé utkání. Po dnešku se nám bude určitě lépe regenerovat a budeme se snažit zítra předvést ještě lepší výkon. Teď se vracíme do Hranic, kde přespíme, kluci mají povoleno jedno pivo k večeři. Zítra se půjdeme projít do nedalekých lázní Teplice nad Bečvou na kafe a odpoledne zpět do Zubří.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc 3, Landa, Kalík 3, Sýkora 2, Stach, Bouček 4, Jelínek 1/1, Bičiště 5, Klimt 6/2, Konárik, Semerád, Karlovec, Malý 1.

7m hody: 4/4 – 4/3, vyloučení: 2 – 7, rozhodčí: Bečička, Horák, diváků: 1138.