V Bitvě o bronz je srovnáno, Zubří vyhrálo v Lovosicích druhý zápas!

Maximální možný počet zápasů bude mít série o 3. místo ve Strabag Rail extralize. Tým Zubří dnes předvedl výborný výkon a nedal Lovcům šanci na domácí oslavu.

4. utkání série o 3. místo: 

HK FCC Město Lovosice – HC ROBE Zubří
20:30 (10:14)
stav série 2:2

Dnešní utkání bylo od začátku do konce v režii hostí. Lovci se velmi těžko prosazovali v útočné fázi, zahodili spoustu šancí a přidali velké množství technických chyb. Výsledkem je jasné vítězství Zubří a návrat série na Moravu.

Lovcům nevyšel vstup ani do jednoho z poločasů. Tak jako vlétli Lovci na soupeře v sobotním duelu, to stejné oplatilo Zubří našim hráčům dnes. Tři technické chyby Lovosic v úvodních minutách, agresivní obrana a rychlé brejky hostí, to vše přispělo k úvodnímu vedení soupeře 3:7 (16. minuta) a následnému oddechovému času domácího trenéra Milana Berky. Úsek mezi 16.-21. minutou přinesl Lovcům a jejich fanouškům naději, domácí jej vyhráli 4:2 a dotáhli se k Zubří na rozdíl jediné branky 8:9. Následoval oddechový čas Andreje Titkova a zbytek první půle již zvládli lépe hosté. Díky výbornému Malinovi v brance se Zubří podařilo do poločasu navýšit na 10:14.

Ani druhá půle nezačala pro Lovce dobře. I nadále nás skvělými zákroky deptal Malina, v útoku nám chyběla osobnost a jednoduché/rychlé branky. Druhý oddechový čas si Milan Berka vybral ve 43. minutě, kdy Zubří vedlo 12:19. Na dalším průběhu se již ale nic nezměnilo. V útoku jsme si jen těžko vypracovávali vyložené pozice, spolehlivý Malina likvidoval střely našich hráčů z dálky a když už jsme se dokázali prosadit na šestku, nedokázali jsme střelu proměnit v branku (nastřelené tyče nebo střela mimo). Deset minut před koncem vedlo Zubří po brance Šustáčka již o deset gólů (13:23) a bylo jasné, že série se přestěhuje zpátky do Zubří. Obhájce bronzu získal čtvrtý zápas pro sebe v poměru 30:20, rozhodující pátý duel se odehraje na Moravě ve středu 23. 5. od 17 hodin.

Děkujeme všem fanouškům za jejich celoroční podporu v domácích utkáních! Držte nám ve středu palce, zkusíme znovu zabojovat! Děkujeme. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Ohlasy po utkání: 

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě blahopřejeme soupeři. Hodnotí se mi to těžko, ale zároveň je to velice jednoduché. Čtrnáct neproměněných vyložených šancí, osmnáct technických chyb a k tomu byl soupeř ve všech činnostech dnes lepší. Byl by to zázrak, kdybychom dnes vyhráli. Ze všech utkání nám to dnešní sedlo nejméně. Je to sport, dokázali jsme v Zubří jednou vyhrát a druhé utkání dotáhnout do sedmiček, takže není ještě proč věšet hlavy. Samozřejmě jsme momentálně zklamaní, protože jsme chtěli ukončit sezónu a sérii doma, ale nezbývá nám nic jiného než se o to poprat v pátém zápase ve středu.“

Jiří Bouček, hráč HK FCC Město Lovosice: „Hodnotí se mi to špatně, ale nedokázali jsme si poradit s obranou soupeře a vynikajícím Malinou v brance. My jsme ztratili jistotu v útoku, což nás srazilo na kolena. Musíme dát hlavu nahoru, v Zubří jsme dokázali vyhrát a ve druhém utkání jsme smolně prohráli, pořád je to padesát na padesát. Jedeme se do Zubří určitě porvat o medaili.“

Andrej Titkov, trenér HC Robe Zubří: „Předvedli jsme solidní výkon v obranné činnosti. Když dostaneme patnáct branek za padesát tři minut zápasu, tak by to byla naše blbost prohrát. Navíc byl náš výkon podpořen několika individualitami v útočné činnosti. Z mého pohledu zasloužená výhra.“

Jakub Douda, hráč HC Robe Zubří: „V zápase se projevila naše lepší fyzická kondice. V závěru první půle se nám podařilo odskočit na rozdíl čtyř gólů, což byl rozhodující faktor proč jsme nakonec vyhráli takto vysoko. Vyhráli jsme zaslouženě a chceme ve středu dokončit to, co jsme v Lovosicích začali.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa 1, Kalík 2, Sýkora 2, Stach 1, Bouček 3, Jelínek 1, Bičiště 2, Klimt 5, Konárik 2, Semerád, Karlovec, Hrdlička L., Malý 1.

7m hody: 2/0 – 2/1, vyloučení: 5 – 4, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 545.